Valgkomiteen foreslår at Kristian Røkke velges til nytt styremedlem, opplyses det i en melding onsdag. Lars Solbakken trer ut av rederiets styre.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker er dominerende eier via gjennom Converto Capital Fund.

De to «amerikanske» selskapene i Aker-systemet har gått som en kule på Oslo Børs i kjølvannet av skiferoljeboomen i USA. Økt oljeproduksjon førte til økte rater for transport av oljen mellom amerikanske havner og økt etterspørsel etter nye, amerikanskbygde skip, slik Jones Act-loven krever.

Rederiet American Shipping Company og skipsverftet Aker Philadelphia Shipyard er nå priset til snaut fem milliarder kroner.

Kjell Inge Røkkes sønn har vært sjef for skipsverftet og ledet snuoperasjonen her, før han tidligere i år gikk over i rollen som styreleder.

Les også:
- Dobbel boligprisstigning neste år
Siv Jensen-forslag kan bli kroken på døren for skobutikken faren hennes startet
Om 25 år er dette det nye "Nordsjøen" (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.