Det har vært et elendig år for solenergiselskapet REC, både i solmarkedet og på Oslo Børs. Siden nyttår har aksjen stupt over 65 prosent og siden toppen i 2007 er fallet over 95 prosent.

Mange analytikere har imidlertid lovpriset REC-aksjen hele veien ned, skriver Finansavisen.

18. januar anbefalte Arctic Securities aksjen med en "target price" på 26 kroner. 9. februar ble kursmålet økt ytterligere til 29 kroner.

Kjøp, kjøp, kjøp
SEB Enskilda ropte også kjøp i januar, og hadde et kursmål på 27 kroner.

First Securities var også forelsket i REC-aksjen i januar, og hadde et kursmål på 30 kroner. Da REC-kursen hadde falt til 17 kroner 11. mars, var First like positive, og oppgraderte aksjen til "strong buy".

Meglerhuset Pareto hadde så sent som i april kursmål på 25 kroner. Siden da har Pareto fått ny REC-analytiker, men den nye mannen Eirik Vegem Dahle opererte ifølge Bloomberg News med et kursmål på 17 kroner i sin første analyse datert 16. august.

Onsdag sluttet REC-aksjen på 5,74 kroner på Oslo Børs.

Les også: 700 Rec-jobber kan ryke

RECs norske fabrikker har minusverdi




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.