(DN.no / Bangkok) Millioner av brukere benytter Swiftkey som et alternativt tastatur på Android smarttelefoner og nettbrett. Applikasjonen har vært en av de mest populære betalingsappene hos Google Play. Nå vil Swiftkey bli gratis for alle.

Det har tidligere vært en gratisversjon med begrensede funksjoner. Nå skal alle få toppmodellen. Swiftkey er lastet ned og installert på over 200 millioner smarttelefoner og nettbrett, ifølge The Guardian.

- Vi har tatt en beslutning om å gjøre Swiftkey gratis og bedre for alle, hvor som helst uten betaling. Vi er ikke bare opptatt av å nå flere brukere med banebrytende teknologi, men å utvikle fantastiske løsninger og funksjoner for å involvere brukerne, sier konsernsjef Jon Reynolds til The Guardian.

Apple åpner opp

Apple har stengt ute en rekke app-er, blant annet Swiftkey. Med den nye versjonen av operativsystemet IOS vil Apple åpne opp for at produkter som blant annet SwiftKey blir å finne i App Store. Apple vil også komme med et forbedret tastatur i IOS 8.

- Skal vi utvikle SwiftKey for IOS 8? Selvfølgelig skal vi det. Vi har allerede begynt utviklingen, sier Reynolds.

Les også:
Berøringsfrie telefoner fra Microsoft
Spår Apple-salg med robot  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.