20 selskaper ble til ti, ti selskaper ble til fem, og i kveld ble fem selskaper til ett: Weclean var oppstartsbedriften som i løpet av de siste månedene har imponert de såkalte «engleinvestorene» som er med i Startup Norges investorskole, Angel Challenge.

Renholdsplattformen har rukket å bli et velkjent selskap i det norske oppstartsmiljøet. Nå får det unge selskapet 1,3 millioner kroner fra engleinvestorene, og gründer Kim Haagensen er naturlig nok henrykt.

- Det er fantastisk. Jeg føler det er teamet sin fortjeneste. Vi har ingenting å tape, men det er likevel utrolig skummelt at noen stoler så på deg at de vil gi deg sparepengene sine. Den tilliten er det viktig vi viser oss verdig, sier Haagensen til DN.

Pengene skal brukes på markedsføring, men selskapet er allerede i dialog med mulige investorer i Japan og Malaysia.

I morgen drar Haagensen til Kuala Lumpur for å snakke med interessenter.

- Det ser veldig bra ut, sier han.

Fem i finalen

DN har tidligere skrevet flere saker om selskapene som er med i runden.

StyleAdvice-gründer Jonas Tesfu skapte i slutten av februar stor debatt for sitt utspill om store norske selskapers manglende gründerhjelp.

WeClean-gründer Kim Haagensen startet vaskeselskap uten ansatte, leier ut rom på Airbnb.

I tillegg har han blitt avskiltet som en følge av at han var sjåfør på tjenesten UberPop.

70 engleinvestorer

Daglig leder Knut Wien og styreleder Thomas Berglund i Angel Challenge har klart å knytte til seg totalt rundt 70 investorer på de tre programmene som enten er ferdige eller i gang.

Thomas Berglund (til venstre) og Knut Wien i Angel Challlenge. Foto:
Thomas Berglund (til venstre) og Knut Wien i Angel Challlenge. Foto: (Foto: Øyvind Elvsborg)
Betegnelsen engleinvestor brukes om personer som investerer i oppstartsbedrifter som fremdeles er i en tidlig fase.

I tillegg til rundene i Oslo, er et lignende program i Bergen i gang. I tillegg skal man i løpet av året arrangere Angel Challenge både i Stavanger og Trondheim.

Har gitt flere millioninvesteringer

Angel Challenge har allerede bidratt til at flere norske oppstartsselskaper har fått viktig kapital sprøytet inn i selskapet.

I høst var det oppstartsbedriften Socius som stakk av med 1,3 millioner i investorkapital.

I ettertid skaffet også finalist Vio Media seg en millioninvestering, blant annet via investorer som deltok i det første Angel Challenge-programmet.

Det samme gjorde gründerne i Hubro, som fikk beskjeden om at flere av investorene var interesserte bare dager etter at de røk ut av Angel Challenge.

Flere av investorene i det første programmet gikk også senere inn med 500.000 kroner i Matkanalen.

- Anbefalt av DNtv:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.