- Swedbank har vurdert en transaksjon, utført i Norge, som bedragersk. For øyeblikket gjennomføres en intern undersøkelse der vi også samarbeider med myndighetene. Én person er inntil videre utestengt fra sin tjeneste. Banken forutser på det nåværende tidspunkt ingen økonomiske tap, skriver Swedbank Norges toppsjef Ulf Hedendahl i en e-post til DN.

Topp tre
Den svenske bankens hovedvirksomhet i Norge har tradisjonelt vært gjennom Swedbank First Securities. Meglerhuset har i den senere tid har plassert seg blant topp tre innen utestedelse av selskapsgjeld (obligasjoner), samtidig som at finansrådgivningsvirksomheten (corporate) har økt aktiviteten.

Advarsel eller anmeldelse
Sekssjonssjef Geir Holen i Finanstilsynet er forhindret fra å kommentere prosesser i enkeltsaker, men på generelt grunnlag skiller tilsynet mellom grove overtredelser av de generelle adferdsbestemmelsene, og et enkelstående brudd på for eksempel egenhandelbestemmelsen.

- I førstnevnte tilfelle vil saken bli politianmeldt - i sistnevnte - kan en advarsel være nok. Uregelmessigheter for ansatte kan også gi foranledning til å undersøke verdipapirforetakets kontrollrutiner, sier han.

Holen legger til at det ikke er utenkelig at verdipapirforetak selv anmelder et forhold til politimyndighetene.

Går for milliard
Meglerhuset First Securities ble fullt ut integrert med Swedbank høsten 2010 etter at svenskene kjøpte ut de siste gjenværende eierandelene til de norske partnerne. I første halvår i år passerte tradisjonell bankvirksomhet meglervirksomheten.

- Det som gjenstår, er at egenkapitalmarkedet bidrar med vanlige inntekter fra emisjoner og børsnoteringer. Når vi er i mål, så skal den norske avdelingen klare et overskudd før skatt på én milliard kroner årlig, sa Hedendahl til DN i oktober.

Har du tips i saken , ta kontakt med journalist Fredrick Ekeseth på e-post fredrick.ekeseth@dn.no




Les også:
<b>Fast-saken: Lervik: - Thomas Fussel burde vært her</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.