På avdragsfrie lån (som rammelån) og serielån vil terminbeløpet bare bli endret av selve renteendringen.

Når renten endres på et annuitetslån, begynner lånet på en måte på nytt. Hvis lånet nå har igjen 19 år og 8 måneder, vil nytt terminbeløp beregnes med utgangspunkt i den nye rentesatsen og resttiden på 19 år og 8 måneder.

Det som skjer er at avdragsdelen blir høyere jo lavere rentedelen er. I tillegg kommer effekten av at det er kortere tid igjen på lånet enn det var opprinnelig.

I kalkulatoren legger du inn restgjelden, terminbeløpet, termingebyret og antall terminer du har i dag. Deretter legger du inn den nominelle renten du vil ta utgangspunkt i, og renteendringen fra dette tidspunktet.

Resttiden på lånet er tiden som er igjen før lånet er nedbetalt til null.

Kalkulatoren regner ut hvor stor rentebesparelsen er, og hvilken likviditetsendring du får. Renteendringen etter skatt er den reelle lønnsomheten for deg. Likviditetsendringen er hvor mye mer du får disponibelt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.