Tidligere Arbeiderparti-politiker Reiulf Steen døde torsdag morgen, opplyser familien. Han ble 80 år gammel.

De siste tre dagene har han vært omgitt av storfamilien på Majorstutunet pleiehjem, melder NTB.

– Vi har mimret og sunget de arbeidersangene han var mest glad i, sier sønnen Henrik Steen til NRK.

Reiulf Steen moderniserte Arbeiderpartiet etter krigen og brakte partiet sammen gjennom vanskelige tider, sier Aps parlamentariske leder Martin Kolberg.

– Det er med stor sorg vi nå har fått meldingen om at Reiulf er død. Vi sender nå alle våre hilsener og tanker til hans kone i Nes, hans barn og hans øvrige familie, sier Kolberg til NRK.

Fra Steens ettermæle trekker Kolberg fram Steens modernisering av partiet i etterkrigsgenerasjonen.

– Han var en viktig skikkelse i debatten om Arbeiderpartiets internasjonale forankring, både når det gjaldt NATO og EU, daværende EF. Han brakte partiet gjennom veldig vanskelige tider og brakte partiet sammen. Det tror jeg vil bli det viktigste som står igjen, sier Kolberg.

Ap-veteranen forteller at Steen fulgte godt med på partiets utvikling også i senere tid.

– Han var en ideolog og en prinsipiell politiker som var interessert i hva som foregikk i Norge men også internasjonalt. Han fulgte med så lenge han orket, sier Kolberg

Tirsdag besøkte Ap-leder Jens Stoltenberg den tidligere partilederen, stortingsrepresentanten og diplomaten. Steen har de siste ti årene lidd av Parkinsons sykdom, skriver NTB.

Steen var formann i Det norske Arbeiderparti fra 1975 til 1981 og medlem av partiets sentralstyre i tre perioder på til sammen 25 år fra 1961 til 1990.

Steen var Norges ambassadør i Chile, Peru og Ecuador 1992-96. Han har også vært leder for Europabevegelsen i Norge.

Les også:
Strøm-Erichsen sier nei til Ap-nominasjon
Derfor blir boligprisveksten sterkere enn ventet  


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.