Det er det svakeste resultatet på denne målingen siden stortingsvalget 2013 og en nedgang på 1 prosentpoeng fra november.

De borgerlige partiene har klart flertall på meningsmålingen. De fire borgerlige partiene får 92 mandater, mens den rødgrønne koalisjonen bestående av Ap, SV, Sp og MDG får 77 mandater. Dette er andre måned på rad med borgerlig flertall.

– Dette er lavere enn hva vi har ambisjoner om ved stortingsvalget i 2017, sier nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet til Bergens Tidende.

Sist Ap hadde så dårlige tall var ved stortingsvalget i september 2013. Den gang fikk partiet 30,8 prosent, noe som var en medvirkende årsak til at partiet tapte regjeringsmakten. Giske er ikke i tvil om forklaringen.

– Det vil alltid finnes 16-17 prosent som vil søke til Frp når innvandring står på dagsordenen, sier Giske.

Fremskrittspartiet får 17,6 prosent, en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng fra november, men likevel godt over det elendige kommunevalgresultatet i høst på 9,5 prosent. Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 23,7 prosent. Ellers er det små endringer.

KrF får en oppslutning på 5 prosent, fram 0,3, Venstre får 5,2 (-0,1) Senterpartiet 5,3 (+0,2), MDG 4,6 (+0,5) og SV er under sperregrensen med 3,9 prosent, en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng. Målingen har en feilmargin på inntil 3 prosentpoeng.

 

Les også: - Dette er det eneste svaret

Sjefanalytiker om kronesjokket: - Enorme krefter på gang

Her er arbeidstakerne minst syke

 

Se også:

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.