- For de to yrkesgruppene bygg og anlegg og industriarbeid, vil denne pakken være gull verdt. Pakken skal holde aktiviteten oppe, bekjempe ledighet og sørge for å få dem rakst tilbake i arbeid, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til NTB.

Ved utgangen av september var det registrert om lag 80.000 helt ledige, viser tall fra Nav.

- Det er aldri noe glede å se at arbeidsledigheten øker. For de menneskene som står uten jobb, oppleves det som kritisk og vanskelig. Samtidig har jeg også svært stor medfølelse for dem som står opp om morgenen og lurer på om de er den neste som blir permittert eller oppsagt.

- Derfor er det viktig for regjeringen å lykkes med en politikk som handler om arbeid, aktivitet og omstilling, sier Eriksson.

Han mener det er positivt at ungdomsledigheten ser ut til å stabilisere seg, noe som tyder på tiltakene regjeringen har iverksatt fungerer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Shipping-selskap permitterer 100 ansatte

- Klart fall i aksjer, klart fall i dollar og klart fall i råvarer

Asia i dag: Tidenes kapitalflukt i fremvoksende land

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: