Han spiser en kopp blåbær hver morgen for å holde seg ung og frisk. Det er hemmeligheten til at 88 år gamle Bjørn Nergaard, disponent i Berlevågs allvarehandel, har jobbet over 70 år i butikken. 

– Jeg jobber her så lenge hodet er klart, sier Nergaard.

I 1935, seks år gammel, startet han med å hjelpe faren Ottar Nergaard i butikken som har farens navn. 

Bjørns sønn Ottar (54) har overtatt som daglig leder for varebutikken, men 88 år gamle Bjørn kaller seg fortsatt disponent og har ingen planer om å pensjonere seg. 

– Det er livet mitt å få gå ned her om morgenen, og få treffe folk å prate med, sier Nergaard. 

Han selger alt fra 40 år gamle originale Nike joggesko til porselenshunder og årgangstermoser
88 år gamle Bjørn Nergaard har jobbet i 70 år, og vil ikke pensjonere seg så lenge beina og hodet virker. – Det er livet mitt å få lov å gå her, sier han.
03:18
Publisert:

Jobbet i 70 år

Her har han i over 70 år solgt alt mulig unntatt mat til kundene. 

– Vi har jo de som har kjøpt Nike-sko her, lagt de ut til salgs på nettet og fått noen og tyve tusen for et par sko, sier Nergaard. 

I hyllene står 40 år gamle esker med originale Nike joggesko, side om side med fiskeutstyr, porselenshunder, kattemat og årgangstermoser. Varebutikken Ottar Nergaard AS er en blanding av sportsbutikk, jernvarehandel, klesbutikk og krimskrams landhandleri, så langt unna en kjedebutikk som man kan komme.

– Her er ting og tang i alle mulige fasonger, sier Nergaard. 

"Minimalt" sykefravær

I fjor omsatte den såkalte detaljforretningen ting og tang for 1,63 millioner kroner, det beste resultatet på ti år. Direktørlønnen er på 324.000 kroner i året og driften går i pluss minus null hvert år. 

Selskapets store varebeholdning i "et hundre meter langt" varelager er blant selskapets største verdier. Og tross butikkbetjeningens høye alder, er sykefraværet "minimalt" ifølge selskapets årsberetning. 

– Her er verdens beste ullsokker, sier Nergaard mens han lover å lete på varelageret etter en type gjennomsiktige plastflasker DNs reporter brukte i barnehagen som liten. 

DNs utsendte kjøper i stedet et par av verdens beste ullsokker, av ukjent merke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.