Lørdag ble det kjent at Fagforbundet anmelder helseforetaket Aleris for mulig arbeidsmiljøkriminalitet, deriblant for brudd på kravene om forsvarlige helse- og omsorgstjenester, bedrageri, dokumentfalsk og avgiftsunndragelser.

– Dette er et av de verste utslagene vi har sett av sosial dumping i offentlig finansierte velferdstjenester, uttalte Mette Nord, leder i Fagforbundet, i en pressemelding hvor de lørdag varslet om anmeldelsen.

Forhåndsprosederer

Direktør Erik Sandøy i Aleris mener Fagforbundet forhåndsprosederer saken gjennom mediene og synes det er beklagelig.

– Vi er trygge på kvaliteten på arbeidet vi har lagt ned i denne saken. Vi ser derfor fram til å få alle sider av saken belyst og avklart i rettssystemet og ikke i mediene slik Mette Nord her legger opp til, sier Sandøy til Fagbladet.

Anmeldelse mottatt

Økokrim pleier generelt ikke å bekrefte eller avkrefte om de etterforsker en sak eller har mottatt en anmeldelse, men siden anmeldelsen allerede er gjort offentlig bekrefter de å ha mottatt denne.

– I denne saken ble det sendt ut pressemelding om anmeldelsen, og vi kan da bekrefte at denne er mottatt og vil bli gjennomgått, sier Mads Kvernen Kleppe i Økokrim.

17 konsulenter som tidligere har jobbet hos Aleris har saksøkt helseforetaket.

Det er foreløpig ikke kjent når søksmålet kommer for retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Ledelsesfag er på det verste oppskrifter på hvordan man skal oppføre seg som en psykopat
Fag versus ledelse var tema på «endelig» med DNs kommentator Eva Grinde under Arendalsuka, med blant andre Eric Nævdal fra Frisch-senteret og tidligere SSB-sjef Christine Meyer.
01:33
Publisert: