Eventum tilbyr en markedsplass for utleie av selskaps- og møterom. Selskapet får inn på eiersiden blant andre Alliance Venture, tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen og gründer i kommunikasjons- og eventbyrået JCP, Øystein Tynning.

Selskapet lukket sist uke en emisjon på i underkant av åtte millioner kroner.

Daglig leder Jin Ha har de siste månedene tilbrakt mesteparten av tiden sin i New York. Eventum ble i sommer plukket ut som én av fem såkalte propeller, i Tapad-gründer Are Traasdahls inkubatorprogram.

«Propellerne» får sitte i Tapads lokaler på den tradisjonsrike reklamegaten Madison Avenue helt gratis i ett år, samt få innblikk og kontakt med Traasdahls nettverk i den amerikanske storbyen.

Skal ekspandere

Han er storfornøyd med å være en del av Traasdahls program.

– Vi har møtt veldig mange spennende mennesker og fått tips om hvordan vi bør etablere oss, finne investorer og potensielle partnere. Da vi holdt på å lukke denne emisjonsrunden i Norge, var det også sterk interesse fra noen aktører i USA. Men da hadde vi satt en pris, så vi får heller ta det i neste runde, sier Ha.

Etter emisjonen har Eventum en verdisetting på 24 millioner kroner, ifølge selskapets daglige leder og gründer Jin Ha.

– Vi skal ekspandere og få flere partnere i Norge, hvor vi allerede har fått inn noen av de store hotellkjedene. I tillegg skal vi begynne å markedsføre oss enda mer mot større bedrifter, og bli mer kjent i markedet, sier Ha.

Styreleder og gründer i kommunikasjons- og eventbyrået JCP, Øystein Tynning, sier han ser forretningsmuligheter med selskapet, og ønsket derfor å knytte en tettere relasjon.

– En stor del av businessen vår er events, og dette selskapet er knyttet tett til det. Vi tror på produktet og markedet, og tror det finnes både synergier og lærdom å ta med seg, sier Tynning. 

 Ligner Airbnb

Ha forteller at selskapet har omsatt for litt over ti millioner kroner til eventbransjen så langt i år, gjennom bookinger av selskaps- og møterommene som ligger ute på Eventums delingsportal, som ligner litt på Airbnb – i form av kunderatinger, kommentarer og kartfunksjoner.

Tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen, som nå er aktiv engleinvestor gjennom selskapet TRK Group, sier det var særlig et par ting ved Eventum som fanget hans oppmerksomhet:

Trond Riiber Knudsen.
Trond Riiber Knudsen. (Foto: Fredrik Bjerknes)

– Markedet for utnyttelse av arrangements- og konferanselokaler har i dag veldig lav utnyttelsesgrad, så der er det muligheter for aggregering og skalering dersom man eier det største lageret i markedet, sier Knudsen.

Han legger også til at man har mulighet for å ta eiendom over digitale søk mot event, arrangementer og konferanserom.

– I tillegg indikerer min research at det finnes muligheter for internasjonal skalering. At teamet har etablert seg i New York og har positive og interessante dialoger der øker attraktiviteten, og er avgjørende for at de kan skalere internasjonalt, sier Knudsen, som også synes teamet bak Eventum, samt resten av investorene er sterkt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.