Etter at permitteringsperioden ble utvidet er flere arbeidsledige lenger, det fører ikke til at flere kommer i jobb og mange går ut hele permitteringsperioden før de søker nye jobber, om de blir sagt opp, skriver VG.

Onsdag publiserer Nav en rapport om hvordan endringene i permitteringsreglene har påvirket dem som blir permittert.

– De permitterte får mindre utbetalt i denne perioden og taper dermed lønn. Er man permittert over tid, kan dette føre til større økonomisk tap, man får hull i CV-en og det kan bli vanskeligere å komme i jobb igjen, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav. Han har vært med å utforme rapporten som konkluderer med at endringer i permitteringsperioden må gjøres med varsomhet.

Hauglie sier det er rom for forbedring i dagens system.

– Jeg vil derfor invitere partene i arbeidslivet til å bli med å gå gjennom permitteringsordningen for å se på muligheter for å tilpasse arbeidsgiverbetalingen: Målet er at folk ikke går permitterte lenger enn nødvendig, sier hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sony lanserer supersaktefilm
Sony viser frem sin nye super saktefilm og automatiske bildefunksjon.
01:59
Publisert: