Det bekrefter Andersen selv, og Discovery, overfor VG. OL i Kina blir hennes femte som journalist.

Andersen tok tidligere i år NRK til retten med krav om å få tilbake arbeidsoppgaver som programleder. Konflikten endte med at hun forlot statskanalen etter et forlik.

– Det er nok en viss spenning knyttet til hvordan jeg skal være på skjermen. Jeg tar ikke for gitt at jeg fortsatt kan klare det, sier Andersen til VG om sin nye jobb.

OL i Beijing blir Andersens femte som journalist. Hennes første var i Torino 2006, da som fersk NRK-reporter.

– Det er mange som jobber i Discovery som kjenner meg fra før, sier Line Andersen til VG.

Andersen sier også til avisen at hun kjenner på en høy grad av fallhøyde nå, to år etter at NRK tok henne av skjermen og konflikten internt tok av.

– Det er nok en viss spenning knyttet til hvordan jeg skal være på skjermen. Jeg tar ikke for gitt at jeg fortsatt kan klare det. Så jeg tenker at jeg må jobbe hardere enn jeg noen gang har gjort, sier hun.

Inngikk forlik med NRK

Den tidligere NRK-profilen saksøkte daværende arbeidsgiver for ugyldig endringsoppsigelse og krevde oppreisning og erstatning.

I retten fortalte Andersen om et tøft arbeidsmiljø og at hun opplevde å bli mistenkeliggjort for sitt sykefravær.

– Uansett hva jeg gjorde, så var det rykter som gikk, sa Andersen i retten.

Partene ble til slutt enig om et forlik. Avtalen gikk ut på at Line Andersen sluttet i NRK. Andersen fikk ett års sluttvederlag og delvis dekket saksomkostningene. Til sammen en sum på 1,9 millioner kroner.

Line Andersen er mest kjent for å ha vært programleder for sjakksendingene og vintersport-sendingene på NRK. I oktober 2019 forsvant hun fra tv-skjermen.

NRK mente Andersen har skapt uro og konflikt i arbeidsmiljøet i Sporten, og at NRK hadde handleplikt for å ivareta arbeidsmiljøet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.