Inne i et parkeringshus i Vika i Oslo maler Sebastian Kowalczyk veggene med lange, hvite rullestrøk. Daglig leder Sjur B. Hansen hos Malermestrene as er ute på en inspeksjonsrunde.

– Januar, februar og mars er litt «bob-bob» med hensyn til antall oppdrag, men etter påske kan det dra seg til, og da er det mulig at vi trenger flere folk i en kortere periode enn de 17 ansatte vi har. Derfor meldte vi oss på abonnementstjenesten til Flexers, sier han.

Gründer Nedzat Cimilji lanserte nylig det nye bemanningskonseptet Flexers.no. Målet hans er å få 1000 bedrifter over hele landet på kundelisten i løpet av det første året, fortrinnsvis selskaper tilknyttet håndverksbransjen.

Flexers skal matche bedrifter som enten ønsker å leie inn arbeidskraft til å ta unna toppene, eller har ansatte de ønsker å leie ut i rolige perioder. Bedrifter kan også legge ut eller påta seg oppdrag. Arbeidssøkere kan automatisk få match mot utlyste stillingsannonser.

Gründer Nedzat Cimilji har startet Flexers. Her sammen med innleid konsulent Anita Normann.
Gründer Nedzat Cimilji har startet Flexers. Her sammen med innleid konsulent Anita Normann. (Foto: Mikaela Berg)

– På denne måten kan man balansere arbeidsstyrken best mulig. Nettstedet vårt er for ordinære bedrifter, ikke egnet for bemanningsbyråer. Vi tilbyr en fleksibel tjeneste der bedrifter selv kan legge ut oppdrag og leie inn personell fra andre bedrifter, sier Cimilji.

«Vinn-vinn-situasjon»

Cimilji mener konseptet er en «vinn-vinn-situasjon» for alle involverte parter:

– Bedriften som leier ut har lettere for å beholde sine ansatte gjennom hele året. Ansatte får enklere kontrakt som fast ansatt og en tryggere hverdag, og bedriften som leier inn får tilgang til kvalifisert og fleksibelt personell, sier han.

– Ved å flekse på arbeidsstyrken sin på denne måten, unngår man lettere permitteringer og oppsigelser, påpeker Cimilji.

Fellesforbundets nestleder Steinar Krogstad er i utgangspunktet ikke kritisk til en slik tjeneste, men han ser heller ikke poenget i det, sier han til DN.

– I generasjoner har håndverksbedrifter over hele landet gjort nøyaktig det samme, gjennom lokale laug og pool-ordninger. Jeg var selv med på å etablere en slik pool-ordning i Trondheim, og våre erfaringer i Fellesforbundet er at der man har slike ordninger, er det enklere for bedriften å ha faste ansatte, sier Krogstad.

«Må forankres lokalt»

Men det må forankres lokalt, understreker han.

– Å etablere en slik nettjeneste over hele landet, ser jeg ingen vits i. De bedriftene som utveksler arbeidskraft må kjenne hverandre godt nok til at bedriften vet at de får tak i erfarne folk som kan gå rett ut i produksjonen på kort varsel.

Fellesforbundet jobber også med at ordningen må være en avtale mellom de tillitsvalgte og bedriftene, slik at de ansatte ikke føler seg presset til å måtte jobbe et annet sted og at de kan være sikret like god avlønning som normalt.

– Jeg har mye større tro på de lokale pool-ordningene enn en sentral nettbasert tjeneste, og når det blir strammere regulering av bemanningsbransjen, vil det sannsynligvis også bli etablert flere slike lokale pool-ordninger rundt omkring, sier Krogstad.

Vil ikke risikere å miste ansatte

Malermester Sjur B. Hansen i Malermestrene as har frem til nå leid ut og leid inn ansatte nettopp gjennom et lokalt laug. Likevel velger han å prøve ut Flexers bemanningsplattform.

– Jeg synes dette er et bra initiativ som jeg håper kan tiltrekke seg flere seriøse bedrifter. Jeg tror det er et behov for en slik tjeneste, sier han.

– Det blir nok ikke snakk om å leie bort mine egne ansatte over lang tid, maks i to-tre uker. Man vil jo ikke risikere at de får jobbtilbud et annet sted, men jeg synes det er en bra ordning som gjør at man kan justere bemanningen opp og ned etter behov, sier Hansen.

Nedzat Cimilji har selv jobbet som arbeidsgiver i byggebransjen i flere år og kjenner godt til de ulike lokale pool-ordningene.

– Jeg er enig i at de fungerer bra, men med vår plattform håper vi også å hjelpe mindre selskaper i bransjen med å skaffe seg et nettverk. Jeg har inntrykk av at pool-ordningene fungerer best for de større selskapene, sier han.

Vil utvide tjenesten på sikt

Han har tro på at det er mulig å lage en tjeneste på landsbasis og ikke bare lokalt. Etter hvert kan det også være aktuelt å utvide til Sverige, mener Cimilji.

– I første omgang tar vi sikte på å knytte til oss håndverksbedrifter, men dette er helt klart en plattform som også kan egne seg for andre bransjer, for eksempel konsulentbransjen, sier han.

– Hva skjer hvis det oppstår konflikter mellom to bedrifter som er koblet eller en bedrift og en innleid/utleid ansatt?

– Slike problemer må de involverte selv løse. Flexers er kun en formidler, vi er ikke et bemanningsbyrå, understreker Cimilji.

Han råder imidlertid alle til å skrive klare kontrakter, slik at færrest mulig konflikter oppstår.

Bedriften som leier ut sin egen ansatt vil alltid sitte med arbeidsgiveransvaret, påpeker gründeren.

– Det er viktig å huske på at den ansatte fortsatt jobber hos samme arbeidsgiver under samme arbeidsbetingelser. Den ansatte blir leid ut som et alternativ til oppsigelse eller permisjon, og vanligvis under stille perioder, sier han.

– Hva skjer hvis en bedrift «stjeler» en ansatt fra det firmaet de leide ham eller henne fra?

– Man kan ikke avtalefeste at en ansatt ikke har lov til å skifte arbeidsgiver, men erfaringsmessig skjer det sjelden. Ofte er årsaken til at en bedrift leier inn folk at bedriften vil dekke et midlertidig behov. Jeg har selv leid ut ansatte i flere år til samme bedrifter uten å miste dem, sier Nedzat Cimilji.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Nytt røverkjøp fra Contino
Perfekt til lam, er kun 480 flasker tilgjengelig. Først til mølla.....
01:13
Publisert: