Den danske bryggerigiganten Carlsberg skal gjennomføre en storstilt omstrukturering og gir 2.000 ansatte sparken.

– Ut fra en erkjennelse av at resultatutviklingen de siste årene ikke har vært tilfredsstillende, tar vi ytterligere skritt for å forberede Carlsberg-gruppen på framtida, sier bryggeriets toppsjef Cees 't Hart.

Carlsberg, som ble grunnlagt i 1847, er verdens fjerde største bryggerikonsern og hadde ved utgangen av fjoråret 47.000 ansatte.

Bare 1.500 av disse jobber i dag med å produsere og levere øl fra Carlsberg og Tuborg, samt Coca-Cola-produkter i Danmark.

Carlsberg omsatte i fjor for drøyt 81 milliarder kroner og hadde et overskudd før skatt på drøyt 11 milliarder kroner.

Beslutningen om å nedbemanne kommer derfor ikke som følge av underskudd, men vil derimot resultere i underskudd de kommende årene.

Konsernet regner med å bruke drøyt 12 milliarder kroner på omstillingen og mesteparten av dette vil bli regnskapsført i inneværende år.

Når nedbemanningen og omstruktureringen er gjennomført i 2018, håper Carlsberg at det årlige overskuddet vil øke med mellom 1,8 og 2,5 milliarder kroner.

Carlsberg produserte i fjor 12,3 millioner liter øl, som ble solgt i 140 land verden over. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.