Meglingen startet hos Riksmekleren mandag 5. oktober, og det var fare for streik i 16 bedrifter med nærmere 1.400 arbeidstagere. Men natt til onsdag ble det oppnådd enighet.

– Etter en vanskelig megling er vi fornøyd med å ha kommet til enighet, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

Partene har blant annet blitt enige om et generelt tillegg på kroner 0,50 til alle med virkning fra 1. mai og at minstelønnssatsen økes med kroner 5,60 (inkludert det generelle tillegget) til 189,30 per time fra samme dato.

– Et vanskelig punkt i meglingen har vært knyttet til spørsmål om arbeidstidsbestemmelsene i overenskomsten. Her har vi oppnådd forbedringer som vi er fornøyd med, sier forhandlingsleder for Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Stein Hagala, i en kommentar til resultatet.

Oppgjøret er ellers i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget.

Et enstemmig forhandlingsutvalg fra NNN anbefaler meglingsresultatet, som går ut til uravstemning til medlemmene med svarfrist 13. november.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.