Kravet fra Arbeidstilsynet er at kaffekjeden må ha gjennomført en handlingsplan som de selv har utformet, skriver E24.

Nasjonal koordinator for overnatting- og serveringsbransjen, Trine Hammer i Arbeidstilsynet sier at de har sendt et brev til Espresso House som er en oppsummering av møtet de hadde i slutten av oktober.

– Det som fremkommer av brevet er at Espresso House har utarbeidet en handlingsplan for de neste tre månedene for å ta tak i det som har vært omtalt i mediene, sier Hammer til E24.

Hammer opplyser videre at de kommer til å gjøre oppfølgingstilsyn i løpet av de tre første månedene i 2020.

Ansatte snakket ut

Bakgrunnen for at det nå blir en oppvaskvinter hos Espresso House er en rekke saker som kom ut i oktober om arbeidsforholdene i kaffekjeden.

Det hele startet med avsløringer i svenske Espresso House, gjennomført av Aftonbladet, som DN omtalte i en sak 14. oktober.

Etter denne saken fikk DN tips om lignende forhold i Norge, og tre tidligere ansatte valgte å stå frem med sine historier om hvordan forholdene hadde vært på jobb for Espresso House.

Arbeidstilsynet reagerte på de historiene som kom frem, og konkluderte snart med at de måtte få oversikt over konkrete fakta, dette resulterte i et møte mellom Espresso House og Arbeidstilsynet 23. oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.