– Den det gjelder ble øyeblikkelig anmeldt, sier Jørn-Henning Eggum, leder i Fellesforbundet, til Dagbladet.

Avisen skriver at det dreier seg om en kvinnelig ansatt i en lokalavdeling som skal ha overført minst 3,1 millioner kroner fra organisasjonen til sin egen konto. De grove underslagene skal ha pågått helt siden 2013 og ble avslørt i forbindelse med lønnsforhandlingene ifjor.

Det skal være kvinnens unormalt høye reiseregninger som vekket mistanke.

Dagbladet skriver at politiet nå har avsluttet en omfattende etterforskning, og at resultatet av etterforskningen er ventet før sommeren.

Lederen av den aktuelle lokalavdelingen sier til avisen at hele saken bare er trist og en tragedie, men at Fellesforbundet slår ned på alle uregelmessigheter eller mistanke om økonomisk utroskap.

Kvinnen har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Fellesforbundet er LOs største fagforening innen privat sektor med rundt 140.000 medlemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.