– Dette er drømmejobben min. Jeg får være med å starte opp prosjekter, forme dem videre og følge dem opp over lengre tid, sier Halvor Myhrvold.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU, ferdig utdannet 2017. I dag jobber han som prosjektingeniør for vann- og avløpsteknikk i Nedre Romerike vannverk og Nedre Romerike avløpsselskap.

Men langt fra alle deler Myhrvolds syn på drømmejobben. I fagforeningen Norges ingeniør- og teknologorganisasjons (Nito) ferske studentundersøkelse oppgir kun 3,8 prosent at de ønsker å jobbe i kommunen når de er ferdig utdannet, ned fra 5,6 i 2017.

75,6 prosent kunne tenke seg å jobbe i privat sektor, mens 10,4 prosent er interessert i jobb i staten.

Halvor Myhrvold jobber nå for både vannverket og avløpsselskapet i Nedre Romerike. Her viser han DN rundt i renseanlegget på Strømmen.
Halvor Myhrvold jobber nå for både vannverket og avløpsselskapet i Nedre Romerike. Her viser han DN rundt i renseanlegget på Strømmen. (Foto: Mikaela Berg)

Samtidig viser Nitos behovsundersøkelse at kommunene sliter mest av alle med å skaffe seg kvalifiserte ingeniører – 53 prosent i kommunal sektor oppga at det er vanskelig.

For å være med å kjempe mot de private bedriftene om å få klørne i kandidater som Halvor Myhrvold – og forhåpentlig beholde dem – fant ni interkommunale selskaper i Romerike-regionen ut at de burde samarbeide og opprette et traineeprogram i 2008.

– Tradisjonelt er kommunene kanskje ikke gode nok til å markedsføre seg selv. Det finnes ikke ressurser til å etablere oss som merkevare, sier koordinator for trainee-programmet, Kristin Lunde Sørdal.

Koordinator Kristin Lunde Sørdal i Romerike Trainee og prosjektingeniør Halvor Myhrvold ser ingen grunn til at jobb i kommunal sektor skal være mindre attraktivt enn privat sektor.
Koordinator Kristin Lunde Sørdal i Romerike Trainee og prosjektingeniør Halvor Myhrvold ser ingen grunn til at jobb i kommunal sektor skal være mindre attraktivt enn privat sektor. (Foto: Mikaela Berg)

På de 11 årene programmet har eksistert, har 33 av traineene gått videre til jobb i kommunal sektor. 25 av disse fortsatte i jobb på Romerike.

Som prosjektingeniør driver Myhrvold både med å starte opp prosjekter, og følge opp lengre prosjekter som allerede er i gang innen vann- og avløpssektoren. Her fra renseanlegget på Strømmen.
Som prosjektingeniør driver Myhrvold både med å starte opp prosjekter, og følge opp lengre prosjekter som allerede er i gang innen vann- og avløpssektoren. Her fra renseanlegget på Strømmen. (Foto: Mikaela Berg)

Sørdal anbefaler andre kommuner og interkommunale selskap å gå sammen om rekruttering, for å kunne konkurrere mot private bedrifter.

– Hvis man går sammen om å møte opp på karrieredager og stå på stand på universitetene, får man mye igjen. Det er enklere enn at hver kommune stiller alene, sier hun.

Må skylde seg selv

Nito Studentene-leder Tobias Lynghaug mener det ikke er noen god grunn til at kommunene skal slite mest med rekruttering.

– Lønn er en viktig faktor for mange av medlemmene våre, men ikke det viktigste når det kommer til å velge arbeidsgiver. Da er det utviklingsmuligheter og spennende oppgaver som gjelder, sier han.

Også Lynghaug påpeker at det største problemet er at kommunene ikke er «på ballen» når det gjelder rekruttering av nyutdannede.

– Jeg vil gå så langt som å si at de kan skylde seg selv, når de ikke er til stede slik andre aktører er. Kommunene må tenke langsiktig og se på løsninger for å øke kapasiteten sin, både på rekruttering og på opplæring av nyutdannede, sier han.

«Bør finne løsninger»

Avdelingsdirektør for arbeidsgiverpolitikk Anne-Cathrine Hjertaas i kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS synes det er trist at så få vil jobbe i kommunen.

– Studentene sier at vi kunne vært mer synlige, og det kunne vi sikkert. Vi må ta selvkritikk og bli flinkere til å vise frem hvor interessante arbeidsoppgaver som finnes i kommunal sektor, sier hun. '

Hjertaas mener flere burde finne løsninger som trainee-programmet på Romerike, og gi nyutdannede et innblikk i hva man kan jobbe med i kommunal sektor.

– Som ansatt i kommunen får man et stort ansvar og man jobber ofte mer selvstendig enn i andre sektorer. Det er et bredt oppgavespenn, og jeg håper flere studenter ser at det kan være en lærerik og nyttig jobb.

Utveksler kunnskap

– For min del gikk jeg for jobben fordi jeg følte det var meningsfullt. Det er en jobb jeg syntes så interessant ut, samtidig som den er viktig for befolkningen.

For Halvor Myhrvold ble trainee-stillingen på Romerike en måte å sikte seg inn på det han aller helst ville jobbe med: prosjektledelse.

– Det satte jeg meg som mål fra starten. Jeg fikk spennende utfordringer og lærte mye, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.