Toppsjefen for bryggeriet Hansa Borg, Lars Giil, slutter på dagen. Giil har vært ansatt siden 2007 og administrerende direktør siden 2018.

Giil ble toppsjef da Hansa Borg Bryggerier ble kjøpt opp av Royal Unibrew i 2022.

«Både selskapet og Lars ser et fremtidig behov for en leder som kjenner Royal Unibrews kultur og fremtidige mål fra innsiden. Lars vil ta sitt neste karrieresteg utenfor Royal Unibrew Group», skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg vil takke Lars Giil for hans bidrag til selskapet. Han har ført Hansa Borg og Solera sammen i de komplekse første stegene i integrasjonen av våre norske selskaper, og han har vært arkitekten bak organisasjonsdesign og prosesser. Dette kunne ikke vært gjort uten Lars sin inngående kjennskap til bransjen og erfaring med prosessene rundt å drive et stort drikkevareselskap, sier Unibrew-direktør Kalle Järvinen i en pressemelding. Han er ansvarlig for Finland, Norge, Sverige og de baltiske selskapene i Royal Unibrew Group.

Ny sjef

Jakob Simmelsgaard tar over jobben som ny administrerende direktør, skriver selskapet.

– Jakob Simmelsgaard er den rette personen for neste steg i virksomhetsintegrasjonen i Norge. Han har vært involvert i flere tidligere integrasjoner og har rett kompetanse til å gjennomføre neste steg i integrasjonen mot å bygge en sterk norsk utfordrer i drikkevaremarkedet, sier Järvinen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.