Fellesforbundet har fått gjennomslag for økt lønn og bedre vilkår for ansatte i hotell, restaurant og catering, skriver Fellesforbundet i en pressemelding.

Enigheten mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv kom 15 timer på overtid. Dermed blir det ikke streik for de ansatte i hotell- og restaurantbransjen.

Partene er blitt enige om en minstelønnsøkning fra 4,47 kr til 9,51 kr pr time, avhengig av hvor lenge man har jobbet i bransjen, og hvorvidt man jobber skift, opplyser Fellesforbundet i meldingen.

– For Fellesforbundet var det helt avgjørende med reallønnsvekst for våre medlemmer. Mat, strøm og renter blir dyrere, og lønnen må holde tritt, sier forhandlingsleder Clas Delp i pressemeldingen.

I tillegg til de sentrale tilleggene skal det gjennomføres lokale lønnsforhandlinger.

– Vi og arbeidsgiverne er enige om at næringen må bli mer attraktiv å jobbe i. Da er det helt avgjørende at det gjennomføres reelle lokale lønnsforhandlinger.

Til avstemning

Begge parter sender nå forslaget til enighet ut til avstemning.

Magne Kristensen, forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv, kaller det en «svært krevende megling», skriver NTB.

– Det ble et dyrt oppgjør. Arbeidsgiverne har strukket seg langt for å finne en løsning og unngå streik. Vi er likevel tilfreds med å unngå konflikt, da mange reiselivsbedrifter fortsatt er i en vanskelig økonomisk situasjon etter to år med pandemi, sier Kristensen til NTB.

Dersom partene ikke hadde kommet til enighet ville i alt 1.250 hotell-, restaurant- og cateringansatte måttet gå ut i streik fra søndag.

Parallelt har det også pågått megling mellom NHO Reiseliv og YS-tilknyttede Parat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.