Hans Martin Vikdal (61) er konstituert som administrerende direktør i Innovasjon Norge fra januar. Vikdal er i dag finansdirektør og leder divisjonen Finans og virksomhetsstyring i Innovasjon Norge.

– Anita og lederteamet har satt ambisjonene for neste år. Jeg ser fram til å lede arbeidet med å ta dem videre, sier Hans Martin Vikdal i en pressemelding onsdag.

– Innovasjon Norge består av mer enn 700 svært kompetente og engasjerte mennesker. Vi skal videreføre de endringene Anita har satt i gang, samtidig som vi skal fortsette å levere topp tjenester til kundene våre.

I slutten av november ble det kjent at Anita Krohn Traaseth sa tak for seg som administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Hun har seks måneders oppsigelse og skal fram til utgangen av mai neste år stå til disposisjon for rådgivningsoppgaver tildelt av styreleder og konstituert administrerende direktør, opplyser selskapet.

– Styret starter sitt arbeid med å tilrettelegge for ny strategifase allerede i januar, og da synes jeg det er mest ryddig at jeg ikke leder det arbeidet når jeg ikke skal fullføre perioden, sier Anita Krohn Traaseth til Shifter.

Hun presiserer at hun skal bistå og være tilgjengelig.

Traaseth har ledet selskapet siden 2014. Det har til tider stormet rundt henne. I 2016 fikk hun en skriftlig advarsel fra styret som kritiserte henne for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og problematiske utspill i offentligheten.

I høst ble ansettelsespraksisen i Innovasjon Norge gransket etter at det ble kjent at milliardærarvingen Katharina Andresen fikk et engasjement uten at stillingen var lyst ut. Revisorfirmaet Deloitte konkluderte imidlertid med at ansettelsen av Andresen var i tråd med lover og regler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Michael Cohen rettsbygningen for å motta dommen
Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, ankom rettsbygningen på Manhatten, New York sammen med sin kone og to tenåringsbarn for å motta sin dom.
00:00
Publisert: