Håkon Haugli (49) kommer til Innovasjon Norge fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Innovasjon Norge opplyser at Haugli begynner i stillingen rett over sommeren, den 1. august.

– Med Håkon Haugli har vi fått en erfaren og allsidig leder med bakgrunn fra næringsliv, politikk og organisasjonsliv, sier styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge.

Han trekker frem Hauglis brede internasjonale erfaring.

– Haugli kjenner Innovasjon Norge godt fra utsiden, gjennom en rekke prosjekter der vi og Abelia har samarbeidet. Vi ser frem til å arbeide sammen med Haugli om å videreutvikle Innovasjon Norge til å bli et enda mer effektivt virkemiddel for verdiskaping, sier Bovim.

Haugli har tidligere hatt lederstillinger i næringslivet i selskaper som Gjensidige, Isco Group og McKinsey, samt flere styreverv. I perioden 2009–13 satt han på Stortinget for Arbeiderpartiet.

Det var 65 søkere til jobben som ble ledig da Traaseth sa opp jobben i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.