– Når du blir spurt i et jobbintervju hvorfor du vil ha akkurat denne jobben, nøyaktig hva sier du da?

Karriererådgiver Sverre Haugen i Nova, et selskap som matcher topptalenter med organisasjoner, ønsker å spille rollespill med Georg Oftedal for å finne ut om han gjør noe galt.

– Du har to mastergrader fra Tyskland og Storbritannia, du er faglig sterk og er kommet et par ganger til siste intervjurunde – men det er et eller annet som ikke klaffer. Dette må jeg prøve å finne ut av, sier han til 31-åringen som sitter rett ovenfor ham.

Georg Oftedal jobbet som trainee og analytiker i fire år i Statoil, har jobbet i Citibank i Dubai og som manager hos konsulentselskapet Accenture i Oslo. Etter et årsengasjement som energipolitisk rådgiver i Norges Rederiforbund, kom motbakken som følge av oljesmellen.

– Jeg så det komme. Det var ikke overraskende. Dette er krevende, men jeg forsøker å se optimistisk på prosessen og holde engasjementet oppe, sier Georg, som nå har vært uten jobb i to måneder.

– Hva gjør jeg egentlig feil?

Så langt har han søkt på en god del relevante jobber, han bruker nettverket sitt aktivt, og har sittet i tre styrer. Han har også fått mange gode råd gjennom mentoringprogrammet i Polyteknisk Forening med Virke-topp Vibeke Madsen som mentor.

Men enn så lenge har han ikke fått napp.

– Jeg reiser mye og har både studert og jobbet i utlandet i flere år, noe jeg trodde skulle være en fordel – men det er det ikke alltid. I tillegg har jeg fått høre at jeg er overkvalifisert, litt for ambisiøs og virker litt «unorsk». Jeg hører fra en god del andre i ANSA Alumni, nettverket for hjemvendte norske studenter som har studert i utlandet, at jeg ikke er alene om å få denne tilbakemeldingen. Andre ganger blir jeg forbigått av interne søkere. Hva gjør jeg egentlig feil? spør han.

Sverre Haugen har jobbet som karriererådgiver i en årrekke og ser mange typiske feil som går igjen blant dem som jakter på jobb:

– Et av de største problemene er at de ikke vet hva de vil. Når jeg spør hvorfor de vil jobbe et sted, får jeg ofte ikke noe ordentlig svar. De som gjør det best i jobbintervjuer fremstår alltid som reflekterte, sier han.

En annen typisk feil er at man tenker for mye på seg selv, bemerker han.

– Man må være opptatt av å møte arbeidsgiverens forventninger. Tenk: «Hva trenger bedriften at jeg gjør» fremfor «hva er mine sterkeste sider», sier Haugen.

Småfeil kan være avgjørende

Disse feilene gjør ikke Georg, understreker han.

– Likevel kan karriererådgivning være viktig for ham, for bare gjennom denne samtalen tror jeg vi har funnet noen ting som kan hjelpe ham i neste intervju, legger han til.

Georg Oftedal synes det er nyttig og inspirerende å få en utenforstående til å stille de vanskelige spørsmålene og gjøre ham oppmerksom på ting han ikke var klar over selv.

– Flere av de tingene jeg har fått høre i dag var helt nytt for meg. Og det kan være nyttig å ta med seg videre, sier han.

Sverre Haugen har også skrevet boken Jobbsøkerkoden sammen med Olav Schewe, og her ramser forfatterne opp seks prinsipper til bruk på veien mot ny jobb:

* Forstå arbeidsgiveren

* Ha selvinnsikt

* Kjenn stillingen

* Vær stillingsspesifikk

* Vis motivasjon

* Bruk eksempler

– Hvem trenger hjelp av en karriererådgiver?

– Ikke alle trenger det. Men hvis du søker mange jobber uten å bli innkalt til intervju eller stadig blir innstilt som nummer to, kan det være greit å ta noen grep, sier Haugen.

Kjenner på økende behov for veiledning

Førsteamanuensis Roger Kjærgård ved Høgskolen i Sørøst-Norge har en doktorgrad i karriereveiledning og ledet også et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg som har sett på hvordan den offentlige karriereveiledningen kan bli bedre.

Kjærgård er ikke overrasket over at stadig flere benytter karriererådgiver mellom to jobber:

– I dag er arbeidsmarkedet mer uforutsigbart enn tidligere, og man går inn og ut av jobber på en annen måte enn før. Flere må bygge opp en ny kompetanse eller videreutvikle den kompetansen man har for å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Det er mye endring og omstilling, og mange kjenner på et økende behov for veiledning, sier han til DN.

– Når man står fast, kan det være greit å ha en refleksjonspartner som stiller de gode spørsmålene, legger han til.

I NOU 2016 nummer 7 kommer utvalget Kjærgård ledet med en rekke forslag til hvilke grep som bør gjøres for å bedre offentlig karriereveiledning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.