Milliardarving Katharina G. Andresen har i flere år vært et kjent ansikt i offentligheten.

Hun er datter av Johan H. Andresen og skal sammen med lillesøsteren ta over investeringsselskapet Ferd. Selskapet eier blant annet sportsmerket Swix.

De siste årene har hun åpnet mer av privatlivet sitt gjennom bilder og innlegg på sosiale medier som Instagram, Facebook og Snapchat, Nylig postet hun et bilde av seg selv på Instagram med en melding om at hun har fått ny jobb:

«Ferdig med min første «tredagers arbeidsuke» og jeg er så begeistret!», skrev hun på engelsk. Hun fortalte at hun har fått et engasjement i Ernst & Young i tre måneder, der hun blant annet skal være prosjektleder for EYs kommende konferanse Women Fast Forward.

«Finally nice to be a busy bee», bemerker milliardarvingen.

Skal jobbe med likestilling i næringslivet

Ole Kristian Lunde, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ernst & Young, bekrefter at Katharina G. Andresen har begynt i jobb hos dem:

– Hun er ansatt i en engasjementsstilling. Hun vil primært jobbe med EYs Women Fast Forward-prosjekt, som handler om hvordan man raskere kan få til reell likestilling i næringslivet, skriver han i en epost til DN.

I et førjulsintervju med Dagens Næringsliv på The Thief i desember i fjor fortalte Katharina G. Andresen at det har hatt sin pris å være så åpen på sosiale medier:

– Det handler om hvor personlig en vil være. Min Instagram-konto er overfladisk, «nå gjør jeg dette», «jeg synes det var gøy». Jeg tenker ikke så mye over det jeg legger ut. Men en bør begynne å tenke over hva en faktisk legger ut når en har følgere. Det påvirker flere enn man tror, sa hun.

Flyttet hjem etter å ha blitt stalket

Hun røpet at stalking var én av grunnene til at hun flyttet hjem fra Amsterdam til Oslo:

Det ble litt intenst med stalking og sånt. Jeg følte meg egentlig litt alene. Jeg var borte fra familie og alle jeg kjente. Da valgte jeg heller å komme hjem. Stalkingen ble fysisk etter hvert, sa Andresen.

Stalkeren fant henne i sosiale medier.

– Det var en mann som fulgte etter meg til studenthybelen. Han så at jeg gikk inn døren og når jeg skrudde på lyset i leiligheten. Han skrev til meg i en privat melding på Instagram, og spurte om jeg bodde i den og den leiligheten. Han traff spot on. Det var 600 leiligheter i bygget, fortalte Andresen.

Etter opplevelsene i Amsterdam ble hun mer bevisst på hvilke bilder hun legger ut på nettet og når.

– Jeg har aldri angret på noe jeg har lagt ut, men jeg har tenkt at det ikke var det smarteste valget jeg gjorde akkurat da. Når jeg har vært lei meg eller sur, har jeg lagt ut noe jeg ikke ville ha gjort i ettertid. Noen ganger kan det bli litt korttenkt, sa Katharina G. Andresen til DN.(Vilkår)

Norsk hytteliv er ikke som i andre land
På 30 kvadratmeter i Orkanger er tre generasjoner samlet i harmoni. – Vi lever helt annerledes her oppe, sier Elisabeth Løhre (38). Men norsk hyttekultur kan by på mye friksjon, viser forskning.
02:26 Min
Publisert: