Selskapet har vært store på skolefotografering, men mandag ble det slått konkurs etter krav fra kemneren. Ifølge åpningskjennelsen fra Follo tingrett motsatt selskapet seg åpningen av konkursen.

Ifølge styreleder og daglig leder i selskapet, Stefan Gunnar Wallin, så var korona en medvirkende årsak til konkursen, men ikke hovedgrunnen.

– Hovedårsaken er at vi hadde en større sum moms som var uregulert som vi forsøkte å få utsettelse på til september/oktober, men det fikk vi ikke, sier Wallin.

Inntektsstopp siden årsskiftet

Selskapet har ikke hatt inntekter siden 1. januar 2020, og har ei heller noen eiendeler.

Bakgrunnen for kravet fra staten ved kemneren i Follo på nær 5,83 millioner kroner er forfalt arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk, gebyr og forsinkelsesrenter, fremkommer det i kjennelsen.

25 millioner i gjeld

Totalt hadde selskapet 13 ansatte og 50 fotografer som var tilknyttet selskapet på frilansbasis, ifølge åpningskjennelsen. Alt personal ble permittert i mars, og frem til 30. juni.

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Dette skjer når et selskap går konkurs.
03:20
Publisert:

Den samlede gjelden for selskapet er på cirka 25 millioner kroner, hvorav størsteparten på 14 millioner kroner er til moder- og søsterselskapet.

Kommer til å fortsette i nytt as

Wallin opplyser om at de kommer til å fortsette med fotografering i et annet as, Ariel skole og barnehagefoto as.

Wallin opplyser om at selskapet i 2019 hadde et resultat på 3 millioner kroner og en omsetning på 32 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.