- Det var en betimelig og helt riktig påpeking av en av Norges store utfordringer, sier skipsreder Herbjørn Hansson om torsdagens artikkel om norsk latskap i DN.

I torsdagens DN uttalte Trond-Morten Lindberg, toppsjef i revisjonsselskapet BDO at latskap truer næringslivet.

Svake resultater i skole og utdannelse, dyre samferdselsprosjekter og et lite fremoverlent næringsliv trekkes frem som noen viktige utfordringer i Produktivitetskommisjonens rapport. Sammenlignet med våre naboland er norsk næringsliv lite variert, og Norge får en middels plassering blant OECD-land på viktige felt, påpeker utvalget. Trond-Morten Lindberg mener kommisjonslederne ikke har vært tøffe nok når de peker på årsakene til problemet.

Les hele saken her: Mener latskap truer næringslivet dnPlus (krever innlogging)

- Ser mørkt ut hvis vi jobber mindre  

 

- Vi er bortskjemte

Hansson er største aksjonær, toppsjef og styreleder i Nordic American Tankers Limited.

- Nordmenn skal jo ha sommerferie, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie, vårferie, pinseferie og i tillegg komme sent og gå tidlig. Hadde vi gjort dette, ville ikke våre selskaper eksistert i dag, sier Hansson.

- Jeg vet rett og slett ikke om hardt arbeid og positiv aggressivitet har noen standing lenger i Norge, altså. Det kan ikke være noen som helst tvil om at vi er bortskjemte. Og tilfredse. Den dagen du er tilfreds, er en farlig dag, altså.

- Hva kan vi gjøre med det?

- Jeg tror incentiver er et nøkkelord. At hvis man gjør en god jobb, så blir man også verdsatt av noen - om det er i det offentlige eller i det private. Og så er det et spørsmål om ledelsen i norske bedrifter er tøff nok. Det er et spørsmål jeg ofte stiller meg. Man må stille krav. Det å stille krav klinger ikke så godt i Norge lenger, sier Hansson.

- Men vi kan lære mye av sjøfolk. Det er de beste vi har. Og på et skip kan ingen lure seg inna. For hvis noen ligger i køya, da må andre gjøre jobben.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.