Hans-Christian Gabrielsen viser til «de gule vestene» i Frankrike, hvor tusenvis har demonstrert mot høyere avgifter og med krav om bedre levekår.

– Det sinnet som har vokst fram, har nok overrasket mange, men det bør det ikke. Usosial politikk har alltid hatt en sprengkraft i seg til å ende med uro og sinne, sier Gabrielsen til Klassekampen.

LO-lederen sier han har ingen tro på at KrF, som på nyåret skal gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre, Venstre og Frp, kommer til å moderere regjerings politikk på samme måte som de gjorde fra Stortinget. Han mener statsminister Erna Solberg (H) har glemt menneskene, men ikke milliardærene. Ifølge Gabrielsen har 94 prosent av befolkningen fått 10 kroner dagen i skattekutt under Solbergs styre, mens Norges 1.600 rikeste har fått 1.600 kroner dagen.

Han viser også til det han kaller «usosiale kutt» og avgiftsøkninger på 5,3 milliarder kroner, «som ikke tar hensyn til inntektsnivå, men rammet blindt», skriver avisen.

– Avgiftene som betales av oss alle, enten vi er styrtrike eller vi er en vanlig familie som forsøker å få hverdagen til å gå opp, øker og øker. Mens skattene for dem som sitter best i det – de kuttes og kuttes, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik står de i stormen
De har stått i tøffe beslutninger, mediestormer og hets. Slik takler de motgang.
02:09
Publisert: