Det vakte kraftige reaksjoner i fagbevegelsen da arbeidsminitser Robert Eriksson (Frp) før sommeren sendte på høring et forslag om at arbeidsgivere skal få adgang til å ansette arbeidstagere midlertidig i ni eller tolv måneder.

I morgen går høringsfristen ut for forslaget, og LO-sekretariatet har i dag vedtatt hvilket svar LO skal gi.

Som ventet inneholder høringssvaret kraftige argumenter mot midlertidighet.

Mer overraskende er det at landets største fagorganisasjon isteden foreslår å forlenge prøvetiden for nyansatte. I dag er hovedregelen seks måneders prøvetid, mens LO vil åpne for prøvetid på ni måneder.

- Utvidet adgang til prøvetid vil innfri regjeringens formål om å gi flere anledning til å prøve seg i arbeidslivet, uten å svekke hovedregelen om fast ansettelse, sier første nestleder Tor-Arne Solbakken.

Erikssons hovedargument for å åpne for midlertidge ansettelser er nettopp at han vil gjøre det lettere for blant annet ungdom å prøve seg i arbeidslivet, uten at arbeidsgiver må ta for stor risiko.

LO er på sin side kritisk til negative konsekvenser av midlertidighet, og viser til at OECDs analyser har vist at midlertidige stillinger erstatter faste stillinger. Eriksson har lagt opp til en rekke begrensninger på adgangen til midlertidighet, ikke minst for å sikre at faste ansettelser fortsatt skal være hovedregel. Dette er ikke tilstrekkelig, mener LO.

- Regjeringens forslag til regulering av begrensninger på adgangen til videre midlertidig ansettelse åpner i stor grad for omgåelser og er svært vanskelig å gjennomføre, sier Solbakken.

Ved å forlenge prøvetiden fra seks til ni måneder, og samtidig droppe forslaget om midlertidighet, vil regjeringen oppnå det den ønsker, uten å svekke hovedregelen om faste ansettelser, mener LO.

- Utvidet adgang til prøvetid vil imøtekomme regjeringens hovedbegrunnelse om å lette adgangen til arbeidslivet for ungdom og utsatte grupper, herunder arbeidsgivers behov for å redusere risiko ved ansettelser, samtidig som det ikke svekker hovedregelen i arbeidslivet om fast ansettelse, skriver LO i sin uttalelse.

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.