– De færreste norske arbeidstagere sjekker lønn og pensjonsrettigheter før de søker jobb. I Norge er det generelt ordnede arbeidsforhold og stor tillit til systemet. Dette bidrar til at lønn og betingelser blir mindre viktig, mens fleksibilitet, utviklingsmuligheter og jobbinnhold får høyeste prioritet når nordmenn skal velge arbeidsgiver, sier konserndirektør hr Rut Elise Samuelsen i ManpowerGroup til DN.

I andre land er situasjonen en helt annen, viser en ny global rapport fra ManpowerGroup om «The well-informed candidate».

I USA, Tyskland, Kina og Japan er lønn den viktigste faktoren for folks karrievalg.

Nordmenn er mer opptatt av fleksibilitet.

– På grunn av høy arbeidsdeltagelse blant både kvinner og menn, må arbeidslivet kunne tilby fleksibilitet. Arbeidsgivere som ikke tilbyr dette vil gå glipp av mye attraktiv kompetanse, sier Rut Elise Samuelsen.

Bidrar til å dempe lønnspresset

Rapporten viser at bare 11 prosent av norske arbeidstagere har informasjon om lønnsmulighetene i selskapet før de søker på en stilling, mot 44 prosent på verdensbasis. 

Når nordmenn signerer arbeidsavtalen har bare én av tre informasjon om kompensasjon, og bare halvparten har satt seg inn i pensjonsrettigheter. Unge arbeidstagere er sløvere enn eldre, og man må helt opp i aldersgruppen 50+ før flertallet av norske arbeidstagere har informasjon om pensjonsrettigheter.

Rut Elise Samuelsen, ManpowerGroup.
Rut Elise Samuelsen, ManpowerGroup. (Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien)

At så få tar seg bryet med å sjekke opp lønn og pensjonsrettigheter før de søker jobb, er helt klart til bedriftenes fordel, siden det bidrar til å dempe lønnspresset, påpeker Samuelsen.

Til tross for at tilgangen på informasjon er bedre enn noensinne, utnytter ikke norske arbeidstagere mulighetene. Faktisk er det bare 56 prosent av norske jobbsøkere som undersøker selskapets nettsider for å skaffe informasjon.

«Rett lønn» ingen selvfølge

Rapporten til ManpowerGroup er basert på en undersøkelse om hvordan jobbsøkere og arbeidstagere oppfører seg i det digitale samfunnet og omfatter 14.000 arbeidstagere i 19 land. 

En av fire nordmenn sier lønn er viktigste faktor i karrierevalg, mens hele 49 prosent av svenskene sier det samme.

Men «rett lønn» er definitivt ingen selvfølge:

Tidligere denne uken skrev DN at det er store lønnsforskjeller både blant ingeniører og i finansbransjen, og at det lønner seg å gjøre research før lønnssamtalen.

Og noen er mer opptatt av pensjon enn andre:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britisk oppfinner flyr som «Iron man»
Den britiske oppfinneren Richard Browning har funnet opp en spesiell drakt med jetmotorer som gjør det mulig å fly. Oppfinneren, som har fått kallenavnet Iron Man etter den flygende tegneseriefiguren, viste frem drakten under Tech Cube Fair i Berlin.
00:52
Publisert: