Marianne Telle seg som styreleder i Helse Nord. Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre. Det melder Helse- og omsorgsdepartementet.

Flykaos har rammet den livsviktige pasienttransporten i nord, og Telle har selv havnet i hardt vær på grunn av sine to roller i saken.

-Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer, sier helseminister Bent Høie i en melding.

Informerte ikke

Telle er til daglig er sjef i hodejegerselskapet Bedriftskompetanse, som inngikk en stor avtale med Babcock, selskapet som har vunnet milliardkontrakten for luftambulanse i årene fremover.

Selskapet har hatt oppdrag med å hyre piloter og annet personell.

Denne avtalen skal Telle ikke ha informert om.

Allerede før hun ble styreleder for sykehusene i Nord-Norge, var Telle i ferd med å få det nå omstridte rekrutteringsoppdraget for piloter og annet personell.

DN har tidligere skrevet at Telle var på flere styremøter der anbudet på ambulansefly var tema, men ikke fortalte om sine egne bindinger til én av søkerne før etter tildelingen.

– Jeg satt ikke i en besluttende posisjon. Jeg og styret i Helse Nord har ikke hatt en rolle i anbudet, skrev Telle i en epost til DN.(Vilkår)

Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor Israel jubler og Palestinerne raser
Slik forklarer DNs Kjetil Wiedswang hvorfor det å flytte USAs ambassade i Israel til Jerusalem skaper konflikt.
01:11
Publisert: