Forbundsstyret i Postkom vedtok onsdag enstemmig å anbefale en sammenslåing med Fagforbundet. Det er medlemmene som får det siste ordet gjennom en uravstemning til våren hvis landsstyret også innstiller på sammenslåing.

– En god og fremtidsrettet løsning for Postkom, sier forbundsleder Odd Christian Øverland.

Postkom organiserer rundt 22.100 arbeidstagere som arbeider med omdeling, transport og sortering, samt renholdsbetjenter og teknisk personale i Posten Norge

– Fagforbundet og Postkom kan gjøre hverandre gode på flere områder. For det første står vi i den samme politiske kampen knyttet til privatisering av offentlig finansierte tjenester, og vi kan styrke forhandlingstyngden vår i Spekter. Vi ser dessuten at Postkom kan tilføre oss masse kunnskap om å håndtere store omstillingsprosesser i offentlig sektor, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Landsstyret i Postkom skal behandle forbundsstyrets innstilling på et ekstraordinært møte 27. februar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Røper ikke navnet på ny virksomhet
Kristin Skogen Lund fremla for første gang resultater som sjef i mediekonsernet Schibsted. Den internasjonale rubrikkvirksomheten skilles ut i et nytt selskap. Med hemmelig navn.
00:40
Publisert: