Nav-direktør Hans Christian Holte.
Nav-direktør Hans Christian Holte. (Foto: Elin Høyland)

Fredag la Nav frem ferske arbeidsledighetstall for juni. De viser at ledigheten holder seg på 1,6 prosent – samme som i mai. Justert for sesongvariasjoner er det en svak nedgang fra mai, ifølge Nav.

– Ledigheten falt videre i juni, og vi går inn i sommeren med et arbeidsmarked med svært gode muligheter for å inkludere flere i arbeidslivet. Samtidig ser vi at antallet ledige stillinger har gått noe ned de siste månedene, og antallet nye arbeidssøkere noe opp. Det kan peke mot at ledigheten nå er i ferd med å nå en bunn, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Totalt var 47.100 personer helt ledige ved utgangen av juni. Samtidig ble det registrert 41.100 nye ledige stillinger.

På forhånd var det ventet at arbeidsledigheten ville holde seg på 1,6 prosent i juni, ifølge Bloomberg.

De siste månedene har det norske arbeidsmarkedet vært preget av knapphet på arbeidskraft, og i mai måned falt ledigheten til det laveste nivået siden 2008.

Nav melder videre om bred nedgang i antall arbeidssøkende for alle yrkesgrupper, men nedgangen var størst blant personer fra butikk- og salgsarbeid, samt reiseliv og transport.

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen lagt opp til at arbeidsledigheten vil ligge på 1,8 prosent i snitt i 2022.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.