– Som skattedirektør har Hans Christian Holte solid erfaring fra ledelse av en stor, landsdekkende etat med et viktig samfunnsoppdrag. Jeg er overbevist om at han er rett person til å lede Nav i en krevende tid, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Holte har vært skattedirektør siden 2013. Tidligere var han sjef for Direktoratet for forvaltning og IKT. Stillingen får han på seks års åremål med mulighet for forlengelse én periode.

– Kritisk fase

– Jeg vil jobbe for et Nav som i møte med brukerne sine er ydmyke, åpne og imøtekommende. Nav er i en kritisk fase med mange utfordringer, og jeg vil gjerne bidra til å løse de utfordringene best mulig, sier Holte i pressemeldingen.

Skattedirektøren tar over for Sigrun Vågeng som i januar annonserte at hun ville trekke seg fra jobben.

Holte må blant annet håndtere både etterspillet av Nav-skandalen, der minst 80 personer ble uriktig dømt for trygdesvindel, i tillegg til en voldsom økning i arbeidsledigheten som følge av koronakrisen. Tidligere i april meldte Nav at mer enn 400.000 er helt eller delvis arbeidsledige i Norge.

Statsviter

Den nye Nav-direktøren har utdannelse som statsviter ved Universitetet i Oslo, og har senere vært avdelingsdirektør i Sosial- og helsedepartementet, ekspedisjonssjef i Utdannings- og forskningsdepartementet, og assisterende departementsråd i Kunnskapsdepartementet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.