Tirsdag morgen er store deler av norsk næringsliv og maktelite på plass i Oslo Spektrum. Her arrangerer Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) sin årskonferanse, som i år har fått overskriften «Verdien av arbeid».

NHO-konferansen arrangeres i starten av januar hvert år og samler store deler av norsk næringsliv.

– Det blir spennende å høre på, få noen inntrykk og snakke med folk, sier Orklas storaksjonær Stein Erik Hagen på vei inn til konferansen.

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) ser frem til faglig påfyll.

– Det er et spennende program som understreker kanskje noe av det viktigste vi kan jobbe med akkurat nå; nemlig å skape flere jobber. Nå lover det også godt i mange næringer, sier hun.

– Lover godt

Statsminister Erna Solberg, investor Petter Stordalen og tidligere Obama-rådgiver Jon Favreau er blant innlederne på årets konferanse.

– Jeg ser at det er spennende foredragsholdere her. Det pleier å være et veldig høyt nivå på konferansen. Jeg gleder meg til å sette meg ned og la det strømme inn, sier Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad.

Også konsernsjef Sigve Brekke i Telenor er fornøyd med årets tema.

– Jeg ser frem til å høre litt mer om hvordan næringslivet generelt, og også politikerne, tenker seg utviklingen fremover. Ikke minst innenfor det digitale skiftet og hva det betyr for norsk næringsliv, sier Brekke.

Saken fortsetter under bildet

Telenors Sigve Brekke ankom NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag morgen.
Telenors Sigve Brekke ankom NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag morgen. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Var i Danmark

Mandag gikk sjef Kristin Skogen Lund i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ut i DN og slo et slag for at norske kvinner må jobbe mer.

Skogen Lund mener travle karrierekvinner i for stor grad møter kritikk og fordømmelse hos andre kvinner når de sliter med å få tiden til å strekke til.

– Norske kvinner må jobbe mer. Flere kvinner må i heltidsjobb hvis vi skal klare å opprettholde de gode velferdsordningene våre i fremtiden, sa hun.

For å forberede seg til konferansen, var NHO-sjefen i desember på studietur til Danmark.

– Vi må skape nye arbeidsplasser, få flere unge i arbeidslivet og flere eldre til å stå lenger i arbeid, sa Skogen Lund til DN i København.

– Jeg mener vi har mye å lære av danskene. Danmark ble mye hardere truffet av finanskrisen enn det vi ble. Mange av reformene vi må ta fremover, tok danskene allerede for åtte år siden, sa hun. (Vilkår)

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på NHOs årskonferanse.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på NHOs årskonferanse. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
Eldar Sætre i Statoil ankom NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag morgen.
Eldar Sætre i Statoil ankom NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag morgen. (Foto: Ida von Hanno Bast)
DNB-sjef Rune Bjerke på NHOs årskonferanse.
DNB-sjef Rune Bjerke på NHOs årskonferanse. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
Statsminister Erna Solberg på vei inn til sceneområdet under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag.
Statsminister Erna Solberg på vei inn til sceneområdet under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tirsdag. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Derfor vil ikke Giske innrømme at Støre ba ham gå
Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, kommenterer kampen om sannheten, som har oppstått etter at Trond Giske trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder.
01:48
Publisert: