– Nå er det snart på tide å putte de middelalderske holdningene opp der solen aldri skinner, skriver Emilie Stordalen i et rasende Instagram-innlegg onsdag.

Det hun reagerer på er at Nordic Choice-kunder har truet med boikott etter at selskapet inngikk et samarbeid med Pride.

Hotellkjeden eies av Petter Stordalen og barna. Datteren Emilie Stordalen begynte å jobbe i familieselskapet i høst.

– Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev telefoner og lange tirader fra folk som vil boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten, skriver Stordalen.

Pride arrangeres over store deler av verden, og er en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En rekke byer har egne parader.

«Stolte av mangfold»

Emilie Stordalen forklarer innlegget på denne måten overfor DN:

– Jeg er medeier i et selskap med over 16.000 ansatte, og vi er et selskap som er stolte av mangfoldet. Den typen holdninger jeg har reagert på her, er det motsatte av det Nordic Choice står for. Derfor ville jeg si fra.

– Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev telefoner og lange tirader fra folk som vil boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten, skriver Emilie Stordalen.
– Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev telefoner og lange tirader fra folk som vil boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten, skriver Emilie Stordalen. (Foto: Aleksander Nordahl)

Hun skriver at hun ikke frykter å miste kunder.

– Det jeg frykter mer enn å miste kunder, er at vi skal slutte å stå opp for verdiene våre og reagere på urett, skriver hun til DN.

Pressekontakt Ida Holen i Nordic Choice bekrefter at selskapet har fått henvendelser angående boikott, men kan ikke anslå hvor stort omfanget er.

Støtter Stordalen

Administrerende direktør Torgeir Silseth i hotellkjeden understreker at innlegget er lagt ut på Stordalens private Instagram-konto.

– Men det er ingen tvil om at selskapet støtter opp om hovedbudskapet her og at det er i tråd med våre verdier, sier han.

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB går også ut med støtte i kommentarfeltet under Emilie Stordalens innlegg på Instagram onsdag:

Rune Bjerke. Rune Bjerke Emilie Stordalen Instagram.
Rune Bjerke. Rune Bjerke Emilie Stordalen Instagram. (Foto: Skjermdump: Instagram)
Se dette innlegget på Instagram

Vanligvis er ikke jeg den som kommenterer på Instagram når noe provoserer meg. Men etter å ha sett dette oppslaget på VG i går, ble det plutselig vanskelig å la være. Det er nemlig ikke første gang i høst jeg har møtt på slike holdninger. Gjennom august og september har Nordic Choice (NCH) vært offisiell samarbeidspartner med Pride, hvor tusenvis av ansatte har deltatt i parader over hele Norden. De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt. Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev, telefoner og lange tirader fra folk som ønsker å boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten. Jeg tror mine siste uker i Stockholm har gitt litt ekstra behov for å bruke stemmen. For når verdier utfordres, er det ekstra viktig å stå opp for dem. Og en del av de uttalelsene jeg har hørt i valgkampen, gir frysninger. Jeg er stolt av å bo i land som har demokratiske tradisjoner der det er høyt under taket for ytringer og uenighet. Men hatytringer mot mennesker som har en annen legning eller hudfarge, tar jeg sterkt avstand fra. Derfor har jeg følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: NÅ ER DET SNART PÅ TIDE Å PUTTE DE MIDDELALDRENDE HOLDNINGENE LANGT OPP DER SOLEN ALDRI SKINNER. Så lenge jeg jobber i dette selskapet (og jeg har planer om å være her lenge) kommer NCH til å være uforanderlig og ufravikelig for mangfold. Av alle slag. Noe av det aller fineste jeg vet med selskapet min far og ansatte har bygget opp, er at dørene alltid er åpne for alle, uansett hvem du elsker, hvor du kommer fra, eller hvordan du identifiserer deg. Mangfoldet er en styrke: Det gjør oss til en bedre arbeidsplass, og vi får en bedre kultur. Jeg skal støtte opp om og bygge opp under disse verdiene så lenge jeg lever, og kommer aldri til å fravike fra dette. Selv ikke om det så skulle bety at vi kanskje mister noen kunder, eller en lang tirade på Instagram fra tid til annen. Emilie

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

Også Petter Stordalen har gått ut mot kunder som truer med boikott. På selskapets blogg skriver han:

– Når noen sier at de klipper Nordic Choice Club-kortet i to hvis vi fortsetter å støtte Pride så syns vi det er viktigere enn noen gang å heise regnbueflagget.

Arvet selskapet

Emilie Stordalen er datter av Petter Stordalen og jobber selv i familiekonsernet Strawberry. Tidligere i år arvet 26-åringen og de to yngre brødrene 25 milliarder kroner, et hotellkonsern og 16.000 ansatte. Første stopp for Emilie Stordalen i konsernet i høst er en prosjektlederstilling i datterselskapet Eberry, som leder konsernets satsing på digitalisering og innovasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fikk nok av å se «glattceller bli solgt over takst» – dro på visning i flytende bolig
– Kan fungere som dame- eller herremagnet, sier Ivar Fredrik Mølmen (28).
01:47
Publisert: