– Slikt skal ikke skje hos oss, innrømmer selskapet til NRK

Det er Fjellinjens direktør, Anne Karin Sogn, som ifølge NRK stadig oftere har ansatt konsulenter. Denne gang en godt bekjent av henne: Karen Johanne Strømstad.

– Hun har jobbet for meg tidligere, så vi har gode relasjoner i arbeidslivet, sier Sogn til NRK.

Strømstad fakturerte Fjellinjen opptil 280.000 kroner i måneden og til sammen 1,9 millioner kroner på knapt et år.

Sogn benekter at hun ga kontrakten til en bekjent.

– Hun har fått den kontrakten som du ser, men det er ikke slik at jeg hyrer inn venner og bekjente, sier hun.

– Vi har truffet hverandre opp gjennom årene. En kaffe innimellom, snakket om hverandres arbeidssituasjoner og utvekslet erfaringer, sier Strømstad om forholdet mellom de til NRK.

– I strid med regelverket

Advokat Marianne Dragsten sier til NRK at hun mener avtalen er ulovlig.

– Alle anskaffelser over 100.000 kroner skal det være konkurranse om, og er det over 1,3 millioner kroner så skal det også være en formell kunngjøring, sier advokaten.

Likevel legger hun til at det er ikke straffbart å bryte regelverket, men at Fjellinjen kan motta gebyrer eller annullering av kontrakten.

Strømstad sier til NRK at hun trodde ikke at oppdraget skulle få et så stort omfang, og at hvis hun visste det tidligere så skulle det vært en anbudsprosess.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.