NHOs styreleder Arvid Moss har brukt nøyaktig tre måneder på å finne ny NHO-sjef, etter at Kristin Skogen Lund varslet sin avgang.

– Jeg er stolt, jeg er glad og det kjennes godt, sier Ole Erik Almlid (49) til sportsspørsmålet «hvordan-føles-det-nå».

Da DN spurte om han kunne tenke seg jobben for tre måneder siden, svarte han at han virkelig ikke kunne se seg selv i denne stillingen. Men tanken har modnet.

– Så nå har jeg veldig lyst. Men det er jo en stor og viktig jobb, så man må tenke nøye gjennom det, sier Almlid.

Han har fem års fartstid i NHO, og jobbet tett sammen med forgjenger Kristin Skogen Lund, som allerede er på plass som konsernsjef i Schibsted.

LOs leder Hans Christian Gabrielsen sier han kjenner Almlid.

– Jeg tror han blir en god mann for NHO, og vi vil fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med NHO, sier han.

Samarbeidets mann

Samarbeidsevne er ifølge styreleder Arvid Moss en egenskap som ble tillagt stor vekt i valget av Almlid.

Styreleder Moss sier NHO har hatt en bred prosess, og til sist satt igjen med et lite knippe av absolutt gode kandidater – kvinner og menn.

– Så valgte vi den beste. Vi la vekt på at han har vært sjef i NHO de siste fem månedene, har styrt organisasjonene på en god måte, at han kjenner den, og har visjoner for hvordan vi skal jobbe fremover med NHO. Og han er et samarbeidets mann, han er veldig flink til å tenke løsninger, sier han.

– Hans aller viktigste forse?

– At han er en veldig god leder med masse energi som tør å gå inn i kompliserte saker og finne løsninger med et smil.

Ole Erik Almlid har journalistutdannelse fra Høgskolen i Oslo og har dessuten studert statsvitenskap og psykologi. Han har vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad og sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå.

Nye samarbeidsområder

Almlid sier han vil gjøre NHO enda viktigere, og dessuten utvide samarbeidet med LO til nye områder.

– Det jeg må bidra med er å gjøre NHO til en enda viktigere samfunnsaktør, sier han.

– Jeg må synliggjøre hvordan bedriftene er nøkkelen til mange viktige samfunnsutfordringer – det gjelder både å skape flere jobber og bedre klima.

– Programerklæring for samarbeidet med LO?

– Jeg håper det kan bli så godt som det overhodet er mulig å få det til. Vi er opplagt uenige om noen ting, men vi er også enige om mye. Jeg vil at samarbeidet skal utvikle seg på flere områder. Jeg vil oppfordre LO til mer samarbeide om kompetanse og om klima og bruk av naturressursene, her kan vi utvide samarbeidet, sier den nye NHO-sjefen.

Sluttet etter seks år

NHO-styret startet prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO da Kristin Skogen Lund forlot stillingen 18. september.

Skogen Lund sluttet etter seks år som NHO-sjef for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Over 25.000 bedrifter med 570.000 årsverk er medlemmer i organisasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik driver han en av Rema-butikkene med størst omsetning i landet
– Jeg gjør ingenting som ikke gir meg omsetning, sier Johnny Karlsen på Rema 1000 Bekkestua.
01:23
Publisert: