Oslo Economics oppsto i kjølvannet av at finske Pöyrys overtagelse av norske Econ skapte ansatteflukt på slutten av 2000-tallet. Det har vært en suksess for den lille, unge konsulentbedriften. Oslo Economics har levert overskudd til aksjonærene fra sitt første driftsår 2009, og inntektene har vokst jevnt og trutt hvert eneste år. Konsulentselskapet sysselsetter i dag 37 ansatte.

Nå er fjorårsrapporten klar, og inntektene for selskapet, som gir råd til bedrifter, myndigheter og organisasjoner, fortsatte oppover i fjor med en vekst på 15 prosent til 61 millioner kroner. Hver fjerde krone ender i overskudd på driften. Selskapet vil vokse videre.

– Styret forventer en økning i både omsetning og resultat for 2017 sammenlignet med 2017. Hovedgrunnen er at det vil være ansatt flere konsulenter i 2017 enn i 2016, skriver selskapet i årsberetningen.

Blant Oslo Economics kunder er Arbeids- og velferdsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og IKT, telekomregulatøren Nkom og det statlige veiinvesteringsselskapet Nye Veier, ifølge innkjøpsportalen Doffin. 

Flere av partnerne i Oslo Economics har bakgrunn fra Konkurransetilsynet, og jobber særlig med konkurransespørsmål.

Siden første driftsår har også aksjonærene, der fire av selskapets partnere dominerer med 70 prosent av aksjene, fått sitt. Totalt er det utbetalt 47 millioner kroner i utbytte til aksjonærene siden oppstartsåret 2009, og for fjoråret deler aksjonærene 11 millioner kroner i utbytte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.