– Det hadde vært veldig fint om de som kan ha hjemmekontor, tar det. Da blir det litt mindre kø, sier trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen til VG.

Søndag gikk 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik. Samtlige by- og regionbusser er tatt ut i streik. Kollektivselskapet Ruter kjører ingen busser i Oslo og Akershus, og det er også stans i busstrafikken hos kollektivselskapene Brakar og Østfold kollektivtrafikk i Buskerud og Østfold.

Mandag formiddag melder TV2 at streiken trappes opp med over 4500 nye busssjåfører fra lørdag. Da vil det totalt være 8500 som er i streik.

Streiken gjør også at Ruter ber folk om å finne andre transportmåter, eller la være å reise i forbindelse med streiken.

– Ruter gjør oppmerksom på at det kan bli mange reisende med trikk, t-bane, tog og båt, noe som vil kunne medføre at Ruter ikke kan tilrettelegge for at passasjerer kan holde anbefalt avstand. Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver kollektivselskapet i en pressemelding.

Siden streiken er lovlig, kan kollektivselskapene ikke sette inn ekstra kapasitet på tog, t-baner, trikker og båter.

Flere av transportselskapene frykter at det skal blir økt trengsel på deres ruter som følge av streiken. BaneNor skriver at de frykter det kan bli ekstra trangt på togene, og opplyser om noen av togselskapene har færre avganger enn vanlig som følge av koronaviruset.

En gruppe aksjonister lenket seg fast i Oslo sentrum mandag morgen. Demonstrasjonen finner sted i krysset Karl Johans gate/Frederiks gate, en trafikkert hovedfartsåre som ligger like nedenfor Slottet.
En gruppe aksjonister lenket seg fast i Oslo sentrum mandag morgen. Demonstrasjonen finner sted i krysset Karl Johans gate/Frederiks gate, en trafikkert hovedfartsåre som ligger like nedenfor Slottet. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Samtidig som flere frykter at Oslo-trafikken kan bli spesielt treg mandag, lenker en gruppe aksjonister seg fast i Oslo sentrum. Om lag 70–80 personer deltar i aksjonen, skriver Vårt Land. Demonstrasjonen finner sted i krysset Karl Johans gate/Frederiks gate, en trafikkert hovedfartsåre som ligger like nedenfor Slottet.

Politiet er på stedet og har pålagt aksjonistene å flytte seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.