Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er verdens rikeste person med en formue på 128,8 milliarder dollar (1005 milliarder kroner), ifølge Forbes.

Men nå kommer det opplysninger fra flere hold som setter Amazon som arbeidsgiver i et dårlig lys.

Både på kampanje-nettsiden Organise og i en ny bok fra journalisten James Bloodworth, som har jobbet undercover i lavlønnsyrker i Storbritannia etter den såkalte wallraff-metoden, hevdes det at arbeidere i Amazons lager i Staffordshire er så redde for å miste jobben at man har satt i system å tisse på flasker, skriver The Verge.

Det hevdes at Amazon straffer medarbeiderne i britiske Staffordshire som ikke rekker å oppfylle sine mål hvis man for eksempel må gå på toalettet.

Ifølge kampanjenettsiden Organise viser en intern undersøkelse at en tredjedel av de ansatte i Staffordshire kvier seg for å benytte toalettet i frykt for å ikke klare å nå sine målkrav. Ifølge samme undersøkelse føler de ansatte seg vesentlig mer angstfylte etter at de begynte å jobbe hos Amazon.

Amazon avviser påstander

Fra tidligere er det kjent at Amazon måler hvor raskt lageransatte kan plukke og pakker varer fra hyllene, og hvor lange pauser de tar. Amazon skal også dele ut «advarselsprikker» til ansatte som ikke oppfyller sine mål.

I en uttalelse fra Amazon til The Verge heter det; Amazon tilbyr en trygg og positiv arbeidsplass for tusenvis av mennesker over hele Storbritannia, med konkurransedyktig lønn og ansatte-goder fra dag en. Vi har ikke fått dokumentert at de som gjennomførte Organise-undersøkelsen faktisk jobber hos Amazon, og vi anerkjenner ikke disse påstandene som en faktisk beskrivelse av aktiviteter i våre lokaler.

I en kommentar til The Sun sier Amazon at selskapet sikrer alle ansatte en smidig tilgang til toalettene, og at toalettene befinner seg rett i nærheten av der de ansatte jobber.

Amazon viser også til at Linkedin rangerte selskapet som den 7. mest ettertraktede arbeidsplassen i Storbritannia, og den høyest rangerte i en tilsvarende rangering i USA.(Vilkår)

Slik fungerer Amazons kasseløse butikker
Amazon lanserer butikkonseptet Amazon Go hvor du ikke må stopp opp ved utgangen for å betale for varene du skal ha. Slik fungerer det.
01:05
Publisert: