– De tillitsvalgte har oppfordret ledelsen i Scandic Norge til å revurdere omfanget av nedbemanningen, etter at regjeringen denne uken besluttet å forlenge permitteringsperioden til 52 uker. Neste uke vil vi i samråd med dem vurdere om det er mulig å justere omfanget noe, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Asle Prestegard til DN.

I juni varslet hotellkjeden at de skulle kutte 1000 årsverk, som følge av koronakrisen.

Konsernets hovedtillitsvalgte kontaktet ledelsen fredag, og de vil nå vurdere omfanget av nedbemanningen på nytt. Det var E24 som omtalte saken først.

– Hvor mange stillinger kan det være snakk om at blir spart?

– Dette er vurderinger vi vil gjøre neste uke, og vi vil ha mer informasjon om dette da, sier Prestegard.

Sto fast ved oppsigelsene

Torsdag ettermiddag kom beskjeden fra regjeringen om at permitteringsperioden blir utvidet fra 26 uker til 52 uker.

Fungerende administrerende direktør i Scandic Asle Prestegard opplyste til DN kort tid etter nyheten ble kjent at det ikke fikk konsekvenser for den varslede nedbemanningen.

– Dette får ikke konsekvenser for den varslede nedbemanningen. Det er en nødvendig tilpasning av organisasjonen i møte med en ny og annerledes hverdag, sa Prestegard torsdag.

Konserntillitsvalgt varslet uenighetsprotokoll

Anne Marie Andersen, konserntillitsvalgt i Scandic, sier til DN at hun er glad for at ledelsen har lyttet til de tillitsvalgte.

– Jeg var tydelig på at jeg ikke var villig til å gå videre med nedbemanningsprosessen, med bakgrunn i at permitteringsordningen ble forlenget såpass lenge. Jeg ga klar beskjed om at det ville bli uenighetsprotokoll hvis vi ikke la den påbegynte prosessen på is, forteller Andersen.

– Hvordan reagerte du når ledelsen i Scandic uttalte torsdag at forlengelsen av permitteringsordningen ikke fikk konsekvenser for den varslede nedbemanningen?

– Jeg reagerte med vantro. Jeg ble skremt av at de var så bastante på at prosessen skulle fortsette.

– Hva tenker du om at de nå skal revurdere omfanget?

– Da har vi gjort noe riktig. Det er viktig, de har faktisk hørt på oss. De har forstått at nå mener vi alvor. Det er en seier.

– Du tror ikke de hadde snudd med mindre dere tillitsvalgte ga beskjed?

– Nei det tror jeg ikke, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.