Dagens IA-avtale utløper ved nyttår, og den nye avtalen som skal signeres hos arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), vil gjelde for en periode på fire nye år, skriver avisen.

Dagens avtale har tre hovedmål – å senke sykefraværet, få flere personer med funksjonsnedsettelse inn i arbeidslivet og å bidra til at flere over 50 år jobber lenger. Endringene i den nye «intensjonsavtalen for et mer inkluderende arbeidsliv», er imidlertid ikke kjent.

Dagens avtale har en klausul som hindrer endringer i sykelønnsordningen, og en lignende «fredning» vil etter det NTB kjenner til bli videreført. Selv om endringer i sykelønnen ikke er blitt diskutert, har et stridstema vært om en ny avtale skal låse sykelønnen i ytterligere fire år.

Ifølge FriFagbevegelse har partene i IA-forhandlingene blitt enige om å utsette diskusjonen om sykelønnen til etter at sysselsettingsutvalget, som har fått mandat til å drøfte sykelønnsordningen, etter planen kommer med sin innstilling i januar.

På arbeidsgiversiden har NHO, Virke, Spekter og KS i tillegg til regjeringen deltatt i forhandlingene om en ny IA-avtale. Arbeidstagersiden har vært representert av de fire store sammenslutningene LO, Unio, YS og Akademikerne.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingen generasjoner etter krigen har lest mindre Donald enn denne
01:54
Publisert: