Saken oppdateres!

Stordalen-konsernet Strawberry Group er det selskapet som har mottatt mest penger fra statens kompensasjonsordning, viser tall fra Skatteetaten. 12 juli fikk de innvilget til sammen 131 millioner kroner i kontantstøtte. Selskapet eier blant annet Nordic Choice Hotels.

E24 omtalte tildelingene først.

Da Dagens Næringsliv møtte hotelleieren og investoren på hans nye hotell i København i slutten av juni sa han at dette kom til å bli hans dårligste sommer i sine 25 år i hotellbransjen. Han ønsket ikke tallfeste hvor store tapene kan bli i de beste eller mest dramatiske prognosene, men uttalte:

– Jeg tror tapene kommer til å bli større. Men utfallsrommet er stort her. For meg er dette en så alvorlig situasjon at jeg ikke kommer med gjetninger basert på forutsetninger jeg knapt selv vet om er rette eller gale.

Rett bak kommer det svenske hotellkonsernet Scandic Hotels, som har mottatt 129 millioner kroner i støtte. Til tross for dette varslet selskapet i slutten av juni at de må kutte arbeidsstaben med 1000 årsverk som følge av koronakrisen.

Et annet selskap i toppsjiktet når det kommer til støtte er fergeselskapet Fjord Line med rundt 100 millioner kroner.

Kompensasjonsordningen for næringslivet gir bedrifter med stort omsetningsfall som følge av koronakrisen en økonomisk kompensasjon, for å unngå konkurser og så næringslivet kommer seg opp så fort som mulig etter krisen. Det har til nå blitt utbetalt over fire milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert: