1.422 medlemmer i ti forskjellige bedrifter, blant annet 328 medlemmer ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand, gikk ut i streik mandag 13. august etter at det ble brudd i meglingen mellom Industri Energi og Norsk Industri.

Mandagens opptrapping av streiken omfatter 655 medlemmer i Hydro Aluminium Sunndal, 444 medlemmer ved Alcoa Mosjøen og 16 medlemmer i Bilfinger Industrial Service Norway.

– Vi trapper opp streiken for å legge økt press på arbeidsgiverne i Norsk Industri, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i forrige uke.

Ifølge informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro vil streiken påvirke driften ved aluminiumsverket i Sunndal.

– Fordi vi driver døgnkontinuerlig prosess er det laget egne avtaler som skal håndtere slike situasjoner med hensyn til helse, miljø og sikkerhet, sa han tirsdag i forrige uke.

I en pressemelding skrev Norsk Hydro at den forhåndsavtalte nedkjøringsavtalen medfører at 20 prosent av produksjonen blir stengt i løpet av de første fire ukene. Ingen av Hydros øvrige metallverk er påvirket av streikeuttaket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.