– Jeg går på den nye jobben med stor entusiasme, og jeg trengte ikke noen lang tenkepause. Vipps er en liten norsk perle som kan bli en stor internasjonal perle, og det skal jeg bidra til, sier Berit Svendsen til DN.

Hun gikk av som Skandinavia-sjef i Telenor 4. september i år etter en dragkamp med konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted, som ønsket at Svendsen flyttet på seg i konsernet.

Fredag, drøyt tre uker senere, ble det offentlig at Svendsen får ansvaret for å bygge opp Vipps' posisjon utenfor Norge. Vipps-sjef Rune Garborg kastet seg over telefonen med én gang Svendsen forlot telegiganten, og Svendsen sier valget var enkelt.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Svendsen.

Den endelige kontrakten ble underskrevet denne uken, og Svendsen begynner i jobben 1. november.

Hemmelige betingelser

Svendsen understreker at Vipps er blant de meste spennende selskapene i Norge akkurat nå, med en sterk innovasjonskultur.

– Vipps har vært fantastisk flinke og bygget opp en sterk merkevare. Jeg ser med glede frem til å ta selskapets internasjonale ambisjoner videre, sier Svendsen.

Svendsen får altså ansvaret for å bygge opp Vipps' posisjon utenfor Norge. I Telenor ble det brukt mot Svendsen at hun hadde for lite internasjonal erfaring til å vurderes som toppsjef.

Svendsen vil ikke dvele med dette, men påpeker at hun ledet Telenor-selskapet Conax i tre år. Conax drev blant annet med kort- og krypteringsteknologi for satellitt-tv.

– Conax var Telenors mest internasjonale avdeling. Jobben i Vipps blir mye av det samme, sier Svendsen.

Telenor Norge har ifølge egne nettsider 3722 ansatte. Vipps har til sammenligning 145.

«Aldri i tvil»

Rune Garborg i Vipps fremhever nettopp Svendsens internasjonale erfaring og nettverk, i tillegg til hennes bakgrunn som leder og teknolog.

− Vi var aldri i tvil om at Berit Svendsen var rett person. Vi ringte og håpet på det beste, og det gikk heldigvis bra, sier Rune Garborg.

Vipps-sjef Rune Garborg har fått en ny kollega.
Vipps-sjef Rune Garborg har fått en ny kollega. (Foto: Gunnar Blöndal)

Han sier Vipps står foran en offensiv internasjonal ekspansjon, både i og utenfor Europa, og at Svendsen her blir en nøkkelperson. Men han vil ikke si noe om hennes Svendsens lønn, eller om hun får aksjer eller annen godtgjørelse.

– Jeg sier ingenting om hennes betingelser, sier Garborg.

Gleder seg stort

DN møtte Svendsen torsdag etter en DNB-konferanse der hun holdt et innlegg. Hun ønsket da ikke å svare på spørsmål fremtidsplanene.

– Hva slags tilbud har du fått?

– Jeg har fått veldig mange hyggelige henvendelser, også her i dag. Så det synes jeg er veldig flott. Det er veldig spennende. Det er mange spennende små og mellomstore selskaper i Norge som jeg tror har en mulighet til å gjøre det stort, sa Svendsen torsdag.

Et av disse tilbudene var altså som internasjonal sjef i Vipps.

– Jeg var innom der en tur tidligere i dag, og jeg gleder meg skikkelig til å begynne, sier Svendsen fredag.

Garborg sier de ansatte i Vipps fredag tok imot meldingen om Svendsens ansettelse med stor entusiasme.

– Med sin kompetanse, innsikt og engasjement blir hun en ny kraft i Vipps, sier Garborg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Risikerer livet for noen gram gull
Arbeiderne i gullgruven i det sørøstlige Venezuela jobber døgnskift i livsfarlige gruveganger, på jakt etter betaling for litt mat. Venezuelas økonomi har kollapset, gull er den sikre valutaen.
02:16
Publisert: