I sommer varslet Petter Stordalen-eide Nordic Choice at det vil kunne komme oppsigelser av hotellkjedens ansatte.

Ifølge E24, har denne prosessen nå startet, som melder om at et ukjent antall ansatte er blitt sagt opp.

– Vi ble spurt om det stemte at vi hadde sendt ut oppsigelser som følge av koronasituasjonen. Det har vi måttet gjøre, noe vi også har bekreftet til andre medier tidligere. Vi må løpende vurdere om det er grunnlag for fortsatt permittering for dem som dessverre ennå er permittert, men det er ikke noe oppsigelsesløp som er startet slik E24 beskriver, skriver kommunikasjonsrådgiver Geir Økland i Nordic Choice i en tekstmelding.

Neste uke kan det komme flere oppsigelser, ifølge tillitsvalgt Merethe Sutton.

– Veldig bittert

Tillitsvalgt Merethe Sutton i Nordic Choice forteller til DN at hun ikke er kjent med andre oppsigelser enn de som allerede er blitt gjennomført ved hovedkontoret. Men mot slutten av neste uke, kommer de tillitsvalgte til å møte ledelsen i hotellkjeden for å diskutere fremtidig drift.

– Etter at de nye restriksjonene kom, er det kroken på døren for mye, nå ser det stygt ut. Tenker at realiteten etter møtet er oppsigelser. Vi vet at hovedkontoret har sagt opp mange og de har tatt mesteparten av støyten frem til nå, sier Sutton.

Sutton forteller at hotellet hennes har tatt smittevern på alvor.

– Når man vet at man har gjort det man kan for å følge smittevernregler, så er det faktisk veldig bittert. Jeg skjønner at folk er lei av å sitte hjemme, men hvis folk gir blaffen i smittevernreglene blir vi arbeidsledige. Vi kan ikke drive hotell uten inntekter.

131 mill. i kontantstøtte

Hotellkjeden ble hardt rammet av pandemien og de påfølgende reiserestriksjonene. For perioden mars til juli mottok Nordic Choice' eierselskap Strawberry Group omtrent 131 millioner kroner i kontantstøtte fra staten.

I et brev til Arbeids- og sosialdepartementet i mai, skrev hotellkjedens HR-sjef Karin Sjögren følgende:

«Jeg ønsker å poengtere at vi nå dessverre tvinges til å igangsette en større nedbemanningsprosess med start 1. august ettersom regjeringen har valgt å ikke utvide permitteringsordningen. Vi forventer at oppsigelser blir gitt innen utgangen av august,».

Choice-eier Petter Stordalen selv varslet at det ville komme oppsigelser i kjeden, i en Instagram-video allerede i mars:

Petter Stordalen til sine ansatte 18. mars: – Denne videoen hadde jeg håpet at jeg aldri skulle trenge å legge ut
Petter Stordalen la onsdag 18. mars ut en video på Instagram hvor han snakket til ansatte etter at Nordic Choice har permittert flere tusen hotellansatte.
02:14
Publisert:

– Dessverre så kommer vi ikke utenom permitteringer og oppsigelser. Det er ikke en beslutning vi vil ta, det er en beslutning vi må ta, sa Petter Stordalen i videoen.

I juni kom beskjeden om at hotellkjeden Scandic Norge kutter rundt 1000 årsverk i Norge. Hotellkjeden, som er Nordens største, hadde samtidig fått 129 millioner kroner i kontantstøtte fra mars til mai grunnet koronakrisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.