Tord Lien var olje- og energiminister til desember, og allerede da var det klart at NHO kunne bli hans neste arbeidsgiver. Adresseavisen omtalte ham som "høyaktuell" som leder for NHOs kontor i Trøndelag. 

Nå er dette blitt realitet. 

– Med denne ansettelsen har vi sikret oss en meget erfaren regiondirektør som skal bidra til å løfte vårt arbeid for trøndersk og norsk næringsliv, sier viseadministrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid i en pressemelding. 

Almlid sier Liens politiske bakgrunn fra Stortinget, akademia og som olje- og energiminister gjorde ham til et klart førstevalg blant søkerne.

Næring for velferd

Tord Lien kommer opprinnelig fra Øksnes i Nordland. Han var stortingsrepresentant for Frp i Sør-Trøndelag fra 2005 til 2013 og deretter statsråd frem til utgangen av 2016. Han har en master i historie fra NTNU.

– Lykkes næringslivet, vil Norge lykkes med å videreutvikle velferdsstaten. Det ønsker jeg å bidra til, sier den nye regiondirektøren, sier Lien i en pressemelding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.