– Denne saken viser at vi trenger et Nav-ombud. Saken viser at troverdigheten og sikkerheten man skal ha i forvaltningen, ikke er til stede, sier forbundsleder Jan Davidsen til NRK.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og SV har allerede tidligere etterlyst et eget Nav-ombud. SV kommer nå til å fremme forslaget på nytt.

– Vanskeligstilte som skulle fått hjelp, blir henvist til å kunne sine rettigheter selv og ta kjentmannsprøven i byråkrati. Det går altfor ofte galt, og det rammer så hardt, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen.

– Rettssikkerheten er ikke ivaretatt, det må vel alle nå ha forstått. Et Nav-ombud løser slett ikke alt, men kan hjelpe brukerne og også Nav til å løse saker til felles beste, mener hun.

36 personer har urettmessig sonet straffer på opp til 8 måneders fengsel for trygdesvindel som følge av Navs feiltolkning av regelverket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.